Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ήπια είναι η σημερινή, Πέμπτης, 17/3/2021, διόρθωση του ΓΔ στα πλαίσια της επικρατούσας ανοδικής τάσης

Ήπια είναι η σημερινή, Πέμπτης, 17/3/2021, διόρθωση του ΓΔ στα πλαίσια της επικρατούσας ανοδικής τάσης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font


Δεν μας ανησυχεί η σημερινή διόρθωση της αγοράς (ΓΔ -0,36%, στις 857 μονάδες, στις 4.00 μμ, με μέτριο τζίρο , 65 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο και με ήπια άνοδο στην Ευρώπη) καθόσον η ανοδική τάση δεν ενοχλείται καθόλου προς το παρόν.

Για να ανησυχήσουμε, θα πρέπει ο ΓΔ να σημειώσει ισχυρή καθίζηση χάνοντας το μισό ράλι ΤΥ (κοίτα γράφημα) κλείνοντας κάτω των 815 μονάδων, ενώ σε πωλήσεις εμείς θα προχωρήσουμε εάν η κατάσταση χειροτερέψει με τον ΓΔ να διασπά καθοδικά το κυλιόμενο Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών που τώρα βρίσκεται στις 773 μονάδες και που σε 3-4 συνεδριάσεις αν ανέβει στις 800 μονάδες.



Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές


Δεν έχουμε σήμερα ιδιαίτερα συμβάντα σε κατ ιδίαν μετοχές. Οι ανοδικές είναι οι μισές των καθοδικών ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% σε σχέση με δύο μετοχές, τις ΠΕΙΡ και ΙΝΛΟΤ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδική ή αντίστοιχα καθοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου ή αντίστοιχα έγκυρης στήριξης – χαμηλού τριμήνου.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών αρκετές μετοχές όπως οι, ΑΤΤ, ΠΛΑΙΣ, ΕΛΛ, ΑΡΑΙΓ, ΑΛΦΑ, ΜΠΡΙΚ, ΕΧΑΕ, ΟΛΥΜΠ, ΕΥΠΙΚ, ΙΝΚΑΤ και ΙΝΤΚΑ, ενώ τείνουν να δώσουν αντίστροφα σήματα πωλήσεων οι ΠΑΠ και ΙΝΛΟΤ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΟΛΠ, ΜΥΤΙΛ, ΓΕΚΤ  και ΦΡΛΚ ενώ αντίστοιχα νέα χαμηλά , η ΦΡΙΓΟ.

Μεγάλους όγκους διακινούν σήμερα οι, ΔΕΗ (συσσωρεύσεις) και οι ΠΕΙΡ και ΙΝΛΟΤ (διανομές).

Ο ΔΤΡ σήμερα σημειώνει ασήμαντη πτώση (-1,40%) σε σχέση με την προηγηθείσα τεράστιοα άνοδο.

Η ΤΕΝΕΡΓ δείχνει να ξαναβρίσκει τον ανοδικό της δρόμο καθώς με την σημερινή άνοδο +2,17% διαγράφει τρεις ανερχόμενους πυθμένες και ανοδική διάσπαση δεύτερου αγκιστριού μετά τον πυθμένα.

Αντίθετα, οι διαγραμματικές εμφανίσεις της ΙΝΛΟΤ και περισσότερο της ΦΡΙΓΟ, δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text