Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ χάνει σήμερα, Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021, τις 850 μονάδες

Ο ΓΔ χάνει σήμερα, Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021, τις 850 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Απρόσμενα αρνητική τροπή πήρε σήμερα το ΧΑ με τον ΓΔ να σημειώνει αρκετά μεγάλη πτώση -1,40% (στις 846 μονάδες, στις 3.50 μμ) με εμφανή μειονεκτήματα τον αυξημένο τζίρο (90 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και την αρνητική απόκλιση με τους ευρωπαϊκούς δείκτες που σημειώνουν σήμερα νέα υψηλά έτους.

Αιτία του αρνητικού σημερινού κλίματος στην Αθήνα είναι οι περιπλεγμένες αρνητικές (όπως φανερώνει το ταμπλώ -20,75%) εξελίξεις στην Τράπεζα Πειραιώς που επηρεάζει, ευτυχώς μερικώς προς το παρόν, όλον τον τραπεζικό τομέα (ΔΤΡ -4,80%).

Ωστόσο, η μεσοπρόθεσμη η διαγραμματική εικόνα του ΓΔ δεν έχει βλαφθεί ιδιαίτερα όπως βλέπουμε στο γράφημα. Για να βλαφθεί, θα πρέπει ο ΓΔ να χάσει το 50% του πρόσφατου 50ήμερου ράλι του από τις 744 μονάδες στις 860, κλείνοντας κάτω των 815 μονάδων.

Όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 815 μονάδες, εμείς θα διατηρούμε τις ελπίδες μας για συνέχιση του αναφερθέντος ράλι.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 93% με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Καθοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των μετοχών και ανοδικά το 1/3 ενώ 6 μετοχές, οι ΠΕΙΡ, ΦΡΙΓΟ, ΑΛΦΑ, ΑΤΤ, ΜΙΓ και ΕΤΕ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να κερδίζει πάνω από +3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει θετικά σήμερα εν αντιθέσει με τις αρνητικές εκπλήξεις από ΠΕΙΡ, ΦΡΙΓΟ, ΑΛΦΑ και ΑΤΤ, που δέχονται βαριές διανομές με μεγάλες πτώσεις τιμών.

Σήματα αγορών ή πωλήσεων με μεσομακροπρόθεσμες καθοδικές διασπάσεις έγκυρων στηρίξεων δεν βλέπουμε μέχρις στιγμής. Μόνον οι ΠΛΑΙΣ, ΕΧΑΕ και ΒΡΙΚ, τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών.

Παρά την κακή γενική εμφάνιση της σημερινής συνεδρίασης, παρατηρούμε 4 εμπορεύσιμες μετοχές να σημειώνουν νέα υψηλά έτους και είναι οι, ΒΙΟ, ΣΕΝΕΡ, ΟΛΠ και ΓΕΚΤΕΡΝΑ. Νέα χαμηλά έτους 2021 σημειώνει σήμερα η επαπειλούμενη από περιπέτειες ΦΡΙΓΟ.

Μεγάλους όγκους σημειώνουν σήμερα : Συσσωρεύσεις οι, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΣΕΝΕΡ και ΒΙΟ και διανομές οι, ΜΠΕΛΑ, ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ και ΑΤΤ.

Η ΜΠΕΛΑ πιέζεται άσχημα καθώς ο βασικός μέτοχος κ. Βακάκης, πουλά μετοχές του, πιθανόν με discount, σε ξένο θεσμικό.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text