Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα, Παρ, 19/3/21, η πτώση της αγοράς χωρίς ο ΓΔ να χάνει την μεσοπρόθεσμη ανοδική του τάση

Συνεχίζεται και σήμερα, Παρ, 19/3/21, η πτώση της αγοράς χωρίς ο ΓΔ να χάνει την μεσοπρόθεσμη ανοδική του τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ούτε σήμερα μας ανησυχεί ιδιαίτερα η διόρθωση της αγοράς καθώς η πτώση του ΓΔ είναι ανεκτή, -1% (στις 835 μονάδες, στις 4.00 μμ και, κυρίως διότι ο ΓΔ εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω από την μέση τιμή των 815 μονάδων του 20ήμερου εύρους του των 773-820 μονάδων και πάνω από τον ΕΚΜΟ30. Αρνητικό στοιχείο της συνεδρίασης είναι οι μεγάλες διανομές σε τράπεζες και ενδεχομένως σε ΤΕΝΕΡΓ

Θα ανησυχήσουμε εάν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά τον αναφερθέντα άξονα των 815 μονάδων ενώ θα προχωρήσουμε εμείς σε πωλήσεις εάν συνεχιστεί η πτώση και ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά το stop loss μας που τοποθετούμε στο χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών που τώρα βρίσκεται στις 773 μονάδες αλλά που μετά την 25η Μαρτίου θα ανεβαίνει γρήγορα προς τις 800 μονάδες.

Στρατηγική για το σημερινό κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το ΤΧ.

Μετοχές

Σήμερα έχουμε συμβάντα αρνητικού χαρακτήρα σε τράπεζες μετά τα προβλήματα στην επιχειρούμενη εξυγίανση της ΠΕΙΡ. Οι καθοδικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή τριπλάσιες σε αριθμό από τις ανοδικές ενώ τρεις μετοχές, οι τραπεζικές ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ, ΑΤΤ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με τρεις μετοχές, δευτερευούσης, από άποψης εμπορευσιμότητας, σημασίας, τις ΑΒΑΞ, ΠΛΑΚΡ και ΙΝΚΑΤ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Είναι ο ΑΒΑΞ με μεγάλη άνοδο +7,17% αυτή τη στιγμή με μεγάλους όγκους 390 χιλ τεμαχίων και σε νέα υψηλά έτους.

Στον αντίποδα, ανησυχητική είναι η κατάσταση στις τράπεζες και κυρίως σε ΠΕΙΡ όπου η ψιθυριζόμενη ΑΜΚ στο μισό ευρώ δίνει νέο χτύπημα -18% στην μετοχή με τεράστιο όγκο 40 εκατ τεμαχίων (τρέχουσα τιμή 0,56).

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με το σύστημα του κανόνα 12 εβδομάδων που εμείς προσέχουμε (αγορά στο υψηλό 60 ημερών και πώληση στο χαμηλό 60 ημερών, trend following σύστημα).

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΙΝΚΑΤ, ΙΝΤΚΑ, ΔΕΗ, ΠΛΑΚΡ, ΠΛΑΘ, ΟΠΑΠ και ΕΧΑΕ, ενώ αντίστροφα σήματα πωλήσεων τείνουν να δώσουν οι ΠΑΠ, ΣΑΡ, ΜΙΓ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΑΒΑΞ, ΣΕΝΕΡ, ΦΡΛΚ και ΟΛΠ και νέα χαμηλά η ΦΡΙΓΟ.

Μεγάλες διανομές σημειώνονται σήμερα σε ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΑΤΤ και ενδεχομένως σε ΤΕΝΕΡΓ ενώ συσσωρεύσεις σημειώνονται μόνον σε ΑΒΑΚΑ.

Τέλος, ο ΔΤΡ καταγράφει νέα μεγάλη πτώση -3,10% στις 522 μονάδες, κάτω από το υψηλό Γενάρη των 530 μονάδων.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα την ίδιαν ώρα.

 

Δείτε την καθημερινή αποτίμηση του χαρτοφυλακίου εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text