Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα, Δευτ, 22/3/2021 η διόρθωση του ΓΔ με φθίνοντα ρυθμό χωρίς να αλλάζει η ανοδική τάση

Συνεχίζεται και σήμερα, Δευτ, 22/3/2021 η διόρθωση του ΓΔ με φθίνοντα ρυθμό χωρίς να αλλάζει η ανοδική τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ούτε η σημερινή πτώση της αγοράς μας ανησυχεί ιδιαίτερα καθόσον ο ΓΔ δεν έχει ακόμα διασπάσει καθοδικά κάποια μεσοπρόθεσμη γραμμή τάσης ή κινητού μέσου (πχ των 30 ημερών) ή επιπέδου στήριξης (πχ του χαμηλού κλεισίματος 4 εβδομάδων). Οπότε, θεωρούμε ότι η ανοδική τάση συνεχίζεται και ως εκ τούτου διατηρούμε τις υψηλές long θέσεις μας.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το κατά 93% αγορασμένο ΤΧ.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή, 4.30 μμ, τα 2/3 των μετοχών και ανοδικά το 1/3 ενώ τρεις μετοχές, οι ΠΕΙΡ, ΑΡΑΙΓ και ΦΡΙΓΟ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με πάλι 3 μετοχές, τις ΕΛΧΑ, ΑΒΑΞ και ΙΝΤΚΑ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : αναμφισβήτητα είναι η ΕΛΧΑ πού λόγω ανόδου διεθνώς των τιμών πρώτων υλών σημειώνει limit up +10% με μεγάλο όγκο 150 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής σε νέα υψηλά έτους.

Το ίδιο σχεδόν σαν την ΕΛΧΑ πετυχαίνουν σήμερα οι ΑΒΑΞ και ΙΝΤΚΑ, μεγάλες ανόδους με μεγάλους όγκους σε νέα υψηλά έτους. Όμως και οι τρεις είναι αρκετά υπεραγορασμένες, η ΕΛΧΑ +20% από την πρόσφατη βάση της, ο ΑΒΑΞ +20% και η ΙΝΤΚΑ +10%.

Μα τον μεγαλύτερο «ντόρο» δημιουργεί σήμερα η ΠΕΙΡ με τρίτο στην σειρά limit down -20% λόγω σχεδιαζόμενου συνταρακτικού reverse split 1 προς 16 (όσοι έχουν 16 μετοχές θα πάρουν μία) που θα προκαλέσει σχεδόν μηδενισμό της αποτίμησης των τρεχόντων μετόχων και στη συνέχεια ΑΜΚ σε εξευτελιστική τιμή, γεγονός σκληρό και υποτιμητικό για την αγορά γενικά.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδική ή αντίστοιχα καθοδική διάσπαση αντίστασης ή αντίστοιχα στήριξης, Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΜΟΗ, ΙΝΚΑΤ, ΕΧΑΕ, ΠΛΑΙΣ, ΜΠΡΙΚ, ΠΛΑΘ και ΑΡΑΙΓ και τέτοια σήματα πωλήσεων οι ΙΝΛΟΤ, ΣΑΡ και ΕΛΛΑΚΤ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι αναφερθείσες ΕΛΧΑ, ΑΒΑΞ, ΙΝΤΚΑ και νέα χαμηλά έτους οι, ΦΡΙΓΟ και ΠΕΙΡ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

 

Δείτε την καθημερινή αποτίμηση του χαρτοφυλακίου εδώ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text