Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με μικρή μεταβολή σήμερα, Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021, κρατά την θέση του πάνω από τις 830 μονάδες, αρκετά πάνω από το «επίπεδο ανησυχίας» των 815 μονάδων

Ο ΓΔ με μικρή μεταβολή σήμερα, Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021, κρατά την θέση του πάνω από τις 830 μονάδες, αρκετά πάνω από το «επίπεδο ανησυχίας» των 815 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font


Ούτε η σημερινή μικρή πτώση του ΓΔ (-0,20%, στις 831 μονάδες, στις 3.30 μμ) μας ανησυχεί καθόσον η απόσταση μέχρι το επίπεδο ανησυχίας (τη μέση τιμή των 815 μονάδων του 20ήμερου εύρους) απέχει αρκετά, 18 μονάδες ή περίπου 2%.

Το δικό μας συστημικό stop loss βρίσκεται στις 773 μονάδες (Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών) αλλά που από την επόμενη Δευτέρα-Τρίτη θα αρχίσει να ανεβαίνει ραγδαία προς τις 800 μονάδες.

Η μέσο και μάκρο τάση του ΓΔ παραμένει λοιπόν ανοδική, οπότε εμείς διατηρούμε προς το παρόν τις υψηλές (93%) μετοχικές μας θέσεις.



Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Καθοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των 54 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε ενώ 4 μετοχές, οι ΣΕΝΕΡ, ΕΛΧΑ, ΒΙΟ και ΑΒΑΞ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με δύο μετοχές, τις ΙΝΛΟΤ και ΟΤΟΕΛ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : είναι οι τρεις συγγενείς, ΣΕΝΕΡ, ΕΛΧΑ και η holding τους ΒΙΟ που πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +4% έως +9% με μεγάλους όγκους σε νέα υψηλά έτους.

Όμως, τα μάτια των επενδυτών είναι περισσότερο στραμμένα στις τρελές κούρσες  της ΠΕΙΡ που ανοίγει το πρωί στο -7%, βυθίζεται γρήγορα στο -13,50%, στη συνέχεια εκσφενδονίζεται στο +14% και τώρα ισορροπεί στο +0,50%. Πρόκειται για μετοχή ακατάλληλη για μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους επενδυτές αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για ενδοημερήσιους traders-gamblers καθώς το ενδοημερήσιο εύρος της μετοχής είναι τις τελευταίες μέρες 20% και πάνω.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδική ή αντίστοιχα καθοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης ή αντίστοιχα στήριξης.

Πέντε μετοχές σημειώνουν σήμερα νέα υψηλά έτους, οι ΠΛΑΚΡ, ΣΕΝΕΡ, ΕΛΧΑ, ΜΥΤΙΛ και ΟΛΘ ενώ νέα χαμηλά σημειώνει μόνον η ΦΡΙΓΟ. Η σχέση 5 προς 1 επιβεβαιώνει ότι βρισκόμαστε ακόμα σε ανοδική τάση.

Ο ΔΤΡ αυτή τη στιγμή σημειώνει πτώση -1%, στις 518 μονάδες, αρκετά ψηλότερα των 500 μονάδων που το θεωρούμε ικανοποιητικό επίπεδο μετά το φθινοπωρινό ράλι από τις 270 στις 550 μονάδες. Να δούμε, θα μεταφερθεί η πρόσφατη βύθιση και στις υπόλοιπες 4 τραπεζικές μετοχές ; Η ΕΥΡΩΒ φαίνεται περισσότερο θωρακισμένη.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

 

Δείτε την καθημερινή αποτίμηση του χαρτοφυλακίου εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text