Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Απομακρύνεται περισσότερο το άνοιγμα της αγοράς, αρνητικοί οι λοιμωξιολόγοι

Απομακρύνεται περισσότερο το άνοιγμα της αγοράς, αρνητικοί οι λοιμωξιολόγοι

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Απομακρύνεται περισσότερο το άνοιγμα της αγοράς, αρνητικοί οι λοιμωξιολόγοι

(Πηγή: capital.gr)

Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

 

Η επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας μετά και το νέο διπλό μαύρο ρεκόρ σε κρούσματα και διασωληνωμένους που σημειώθηκε την Τρίτη και η αφόρητη πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της Αττικής, δεν αφήνουν περιθώρια για χαλάρωση των μέτρων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων που συνέρχεται σήμερα είναι αρνητική στο να γίνουν αυτή τη στιγμή, και με τα παρόντα δεδομένα, βήματα για το άνοιγμα της αγοράς, ενώ δεν λείπουν και οι φωνές που θεωρούν λάθος την απόφαση της προηγούμενης εβδομάδας για την επαναλειτουργία των κομμωτηρίων και των κέντρων περιποίησης άκρων. Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν τα επόμενα βήματα, με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας και τα μαθηματικά μοντέλα για την εξέλιξη της πανδημίας.

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι αυτή τη στιγμή στον αέρα και όπως λέει το ρεπορτάζ επί του παρόντος δεν υπάρχει κάποια ημερομηνία που να είναι ασφαλής. Οι λοιμωξιολόγοι φαίνεται πως έχουν εκφράσει την ανησυχία τους και για το να ανεβάσουν ρολά τα καταστήματα στις 5 Απριλίου, αν δεν παρατηρηθεί πρώτα μια σταθεροποίηση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων.

Άγνωστο παραμένει ακόμη το χρονοδιάγραμμα τόσο για το άνοιγμα των σχολείων, όσο και για την επαναλειτουργία της εστίασης. Το Πάσχα εντούτοις εξακολουθεί να παραμένει η ημερομηνία ορόσημο για έστω μερική επιστροφή στην κανονικότητα.

Ανησυχία για τους διασωληνωμένους

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν 2.588 νέα κρούσματα και ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ήταν 706. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 439, ενώ ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 480 ασθενείς.

Επέλαση της βρετανικής μετάλλαξης

Ένα στοιχείο που ανησυχεί ιδιαίτερα τους λοιμωξιολόγους είναι η κυριαρχία της βρετανικής μετάλλαξης, σε ποσοστό 70%. Από τον έλεγχο των 475 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 423 δείγματα με στελέχη μεταλλάξεων ειδικού και 18 δείγματα με στελέχη υπό διερεύνηση. Από τα 423 δείγματα, τα 422 βρέθηκαν με τη βρετανική μετάλλαξη και ένα δείγμα με τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη.

 

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text