Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Μυλωνάς: Η στρατηγική της Εθνικής για κόκκινα δάνεια και κεφάλαια

Μυλωνάς: Η στρατηγική της Εθνικής για κόκκινα δάνεια και κεφάλαια

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μυλωνάς: Η στρατηγική της Εθνικής για κόκκινα δάνεια και κεφάλαια

Την αισιοδοξία του για την ελληνική οικονομία και την επόμενη μέρα μετά την πανδημία εξέφρασε ο CEO της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς, μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 2020.

Όπως είπε, το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για την οικονομία, η οποία απέφυγε τα χειρότερα εν μέσω πανδημίας λόγω της μεγάλης δημοσιονομικής στήριξης.

Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ και στην περίπτωση της Ελλάδας αυτό είναι ιδιαίτερα ισχυρό, τόνισε.

Προέβλεψε ότι η ανάπτυξη φέτος θα κινηθεί στο 5%, με στήριξη από τον τουρισμό αλλά και την κατανάλωση.

Οπως είπε ο κ. Μυλωνάς, «αναμένουμε μεγάλη αύξηση στη ζήτηση για δάνεια κυρίως από επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της εκτιμώμενης ανάκαμψης της οικονομίας».

Η τράπεζα

Το 2020 είναι για εμάς έτος προκλήσεων και ευκαιριών, τόνισε, σημειώνοντας ότι η τράπεζα στηρίζει τους πελάτες της, έχοντας θέσει ως κορυφαία προτεραιότητα τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων.

Επιτυγχάνεται η μετακίνηση της πελατειακής βάσης στα ψηφιακά κανάλια. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι εντυπωσιακός, τόνισε.

Η Εθνική Ασφαλιστική και το Frontier

Ο κ. Μυλωνάς τόνισε ότι σήμερα η τράπεζα ανακοίνωσε την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής. Χαρακτήρισε δε αμοιβαία επωφελή τη συμφωνία με το CVC στα τραπεζοασφαλιστικά προϊόντα.

Οσον αφορά στην τιτλοποίηση Frontier, τόνισε ότι η συναλλαγή είναι στα τελικά στάδια και αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες, με την τράπεζα να εγγράφει προβλέψεις 400 εκατ. Ευρώ το τέταρτο τρίμηνο.

Με την ολοκλήρωση της τιτλοποίησης Frontier, ο δείκτης Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων της τράπεζας αναμένεται να υποχωρήσει στο 13,6%, με την ποιότητα των υπόλοιπων ΜΕΑ να βελτιώνεται και τον δείκτη κάλυψης να ενισχύεται στο 63%.

Τα κεφάλαια

Ο βασικός δείκτης κεφαλαιακης επάρκειας Core Tier I διαμορφώθηκε στο 15,7% στα τέλη του 2020 και θα αυξηθεί μετά την ολοκλήρωση του Frontier τους επόμενους μήνες, τόνισε ο κ. Μυλωνάς.

Όπως εκτίμησε ο CFO της τράπεζας, Χρ. Χριστοδούλου, οι βασικοί κεφαλαιακοί δείκτες της τράπεζας θα ενισχυθούν κατά 170 μονάδες βάσης μετά την ολοκλήρωση των δυο συναλλαγών.

 

Πηγή: kerdos.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text