Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | ΒοΕ: Η Βρετανία δεν πρέπει να αντιγράψει τους κανόνες της Ε.Ε.

ΒοΕ: Η Βρετανία δεν πρέπει να αντιγράψει τους κανόνες της Ε.Ε.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΒοΕ: Η Βρετανία δεν πρέπει να αντιγράψει τους κανόνες της Ε.Ε.

Η Βρετανία δεν πρέπει να υιοθετήσει μια κοντόφθαλμη λογική και να αντιγράψει τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να διατηρήσει την οικονομική δραστηριότητα στο Λονδίνο, προειδοποίησε σήμερα Δευτέρα η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE), διά στόματος του επικεφαλής της για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα Άλεξ Μπρέζιερ.

Μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. Την 1η Ιανουαρίου, το Λονδίνο έχασε την πρόσβαση στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά και οι Βρυξέλλες δεν έχουν ακόμη παραχωρήσει στην αγγλική πρωτεύουσα την «ισοδύναμη πρόσβαση».

«Η ισοδυναμία η οποία υπογράφεται ως πλήρης εφαρμογή κανόνων είναι δυνητικά πολύ προβληματική από την πλευρά της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας», δήλωσε ο Μπρέζιερ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο πλαίσιο φόρουμ του Reuters.

Αυτά είναι τα πρώτα σχόλια της BoE μετά τη συμφωνία της Παρασκευής μεταξύ των δύο πλευρών, σε ένα πλαίσιο άτυπης ρυθμιστικής συνεργασίας, που θεωρείται ως το πρώτο βήμα προτού οι Βρυξέλλες εξετάσουν την ισοδύναμη πρόσβαση.

Συναλλαγές μετοχών και παραγωγών αξίας δισ. ευρώ ημερησίως δεν διαπραγματεύονται πια στο Λονδίνο και σύμφωνα με τον Μπρέζιερ η ισοδυναμία δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά δεδομένου ότι δεν καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.

«Χρειάζεται λίγη εμπιστοσύνη και δεν υπάρχει λόγος για την εφαρμογή μέτρων προκειμένου να διατηρηθούν οι δραστηριότητες εδώ, αντιθέτως ας παραμείνουμε δεσμευμένοι σε ένα ανοιχτό, παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα», κατέληξε ο Μπρέιζερ.

 

moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text