Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Τι ετοιμάζει η Jumbo στη Ρουμανία

Τι ετοιμάζει η Jumbo στη Ρουμανία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τι ετοιμάζει η Jumbo στη Ρουμανία

Tην κατασκευή της πρώτης μονάδας αποθήκευσης στην Ρουμανία θα ξεκινήσει η αλυσίδα Jumbo, μια εξαιρετικά σημαντική αγορά για την ελληνική εταιρεία καθώς η εκτιμώμενη ανάπτυξη για το 2021 θα ξεπεράσει το 4%, ενώ η συμμετοχή της χώρας στα λειτουργικά κέρδη του ομίλου ήδη φθάνει το 26%.

Σε μια προσπάθεια λοιπόν να μεγιστοποιήσει τα οφέλη της από την τοποθέτηση της , σχεδιάζει την πρώτη μονάδα αποθήκευσης, μια επένδυση η οποία σύμφωνα με τοπικές πηγές θα ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, η Jumbo προχώρησε σε αγορά οικοπέδου 178 στρεμμάτων στην περιοχή Popesti - Leordeni απο την Alpha Real Estates, έναντι τιμήματος 2,8 εκατ. ευρώ. Πρόκειται, για το πρώτο βιομηχανικό ακίνητο της ελληνικής εταιρείας στην γειτονική χώρα το οποίο προορίζει να χρησιμοποιήσει για την τροφοδοσία των 14 καταστημάτων της χώρας.

Τι περιλαμβάνει το πρώτο logistics

Στο οικόπεδο, η ελληνική εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει μια μονάδα αποθήκευσης, αλλά και δυο κτιρία.

Η αποθήκη θα έχει συνολική έκταση άνω των 75.000 τ.μ με γραφειακούς χώρους 500 τ.μ.

Στο συγκρότημα θα υπάρχουν επίσης πάνω από 80 στρέμματα χώροι πρασίνου.

Η ολοκλήρωση της κατασκευής αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο α’ εξάμηνο του 2022.

Στην Ρουμανία, η Jumbo διαθέτει 14 υπεραγορές στη χώρα με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 150 εκατ. ευρώ.

Εφέτος, και παρά την κρίση της πανδημίας η Jumbo αναμένεται να λειτουργήσει δυο νέα καταστήματα στη Ρουμανία με στόχο να φτάσει τα 25 μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Παράδοση την ίδια ημέρα

Όπως είχε αναφέρει η διοίκηση στην περυσινή Γενική συνέλευση των μετόχων, με τις μονάδες αποθήκευσης, αλλά και την τεχνολογία ΜRS θα προχωρήσει ένα σχέδιο της εταιρείας προκειμένου η παράδοση των προϊόντων προς τα καταστήματα να πραγματοποιείται την ίδια ημέρα.

Μόλις οι υπεύθυνοι των καταστημάτων θα εντοπίζουν ελλείψεις σε προϊόντα, τότε μέσω του συστήματος, η παράδοση θα πραγματοποιείται την ίδια ημέρα ή το αργότερο την επόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με πηγές της διοίκησης, το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας εμφανίζει μια καθυστέρηση η οποία αποδίδεται όχι τόσο στην πανδημία, αλλά στην αναμονή εγκρίσεων για τις αδειοδοτήσεις απο τις αρμόδιες τοπικές αρχές ( λ.χ Πολεοδομίες ).

Ωστόσο, η εταιρεία θεωρεί ότι, τα όποια εμπόδια θα ξεπεραστούν προκειμένου να εκτελεστεί κανονικά το επενδυτικό πρόγραμμα.

Οι πωλήσεις στην Ρουμανία – όπου έχουν αρθεί οι περιορισμοί του εμπορίου, όπως και στην Βουλγαρία – σημείωσαν αύξηση 27% και 22% τους δυο πρώτους μήνες, μια σημαντική επίδοση που δείχνει και την τάση των λιανικών αγορών, μετά την άρση των απαγορευτικών.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο μετοχών της Jumbo ( 3,86% ) που πωλήθηκε πρόσφατα απο τον βασικό μέτοχο της εταιρείας κατέληξε στην Citigroup Global markets, νομικός σύμβουλος της οποίας ήταν το Δικηγορικό γραφείο Π. Μπερνίτσας και ειδικότερα ο δικηγόρος κ. Νίκος Παπαχριστόπουλος ο οποίος έχει εκτελέσει πλήθος συναλλαγών με ξένους και Έλληνες επενδυτές ( Vivartia, Sazka ).

Bεβαίως, το ερώτημα του 1 εκατ. δολαρίων είναι που θα επενδύσει ο κ. Α. Βακάκης τα 77 εκατ. ευρώ, αν και γνωρίζουν όλοι ότι ο επιχειρηματίας κινείται διαχρονικά με βάση την υψηλή ρευστότητα.

 

Δημήτρης Παφίλας

Πηγή: bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text