Αρχική | ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ | Διαβάσαμε | Διαβάσαμε - Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Διαβάσαμε - Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Διαβάσαμε - Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Όχι μόνο μέτρα διάσωσης, αλλά και νέα μέτρα επανεκκίνησης της Οικονομίας σχεδιάζει η κυβέρνηση. Από την άλλη, μέτρα που έρχονται από το παρελθόν, βαίνουν ήδη προς απόσυρση, όπως η παράταση για 30 ημέρες τη φορά αυτή (αντί 75 μέρες) για τις επιταγές. Εκτός από όσα μέτρα ανακοίνωσαν οι υπουργοί Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, τις επόμενες μέρες έρχονται: Πρόγραμμα Γέφυρα 2: το μέτρο περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για να ενεργοποιηθεί άμεσα. Με μια αίτηση στο keyd.gr το Κράτος θα επιδοτεί έως 70% ή και 90% της δόσης επιχειρήσεων και ελ. επαγγελματιών, από Μάιο ως Δεκέμβριο. Διαβάστε εδώ.

 

Σημαντικές αλλαγές και ανατροπές σημειώνονται ως προς τα ενεργειακά έργα που συμπεριλαμβάνονται στην τελική λίστα των έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το συνολικό ύψος της χρηματοδότησης των ενεργειακών project, που αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως αύριο Τετάρτη, φτάνει σύμφωνα με πληροφορίες τα 5 με 5,5 δισ. ευρώ, ενώ μαζί με την κινητοποίηση των ιδιωτικών κεφαλαίων το ύψος των έργων φτάνει στα 10 δισ. ευρώ, αποτελώντας έναν από τους βασικούς πυλώνες των έργων του RRF (recovery and resilience fund). Η μεγαλύτερη ανατροπή, αφορά στα δύο μεγάλα έργα διασυνδέσεων, την διασύνδεση Αττικής Κρήτης και την 4η φάση της διασύνδεσης των Κυκλάδων, που βγαίνουν εκτός Ταμείου Ανάκαμψης. Πρόκειται για έργα που ούτως ή άλλως θα υλοποιηθούν και μπορούν εύκολα να εξασφαλίσουν ιδιωτική χρηματοδότηση, κάτι που έχει ήδη γίνει σε μεγάλο ποσοστό. (εδώ)

 

Στα μέσα Απριλίου θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας . Αυτό αναφέρει σε δήλωση του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, με αφορμή την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο, του Σχεδίου που προβλέπει τη δημιουργία 200.000 νέων μόνιμων θέσεων εργασίας. Το Υπουργικό Συμβούλιο όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός, αποφάσισε «να ζητήσουμε το σύνολο των πόρων, που μπορεί η Ελλάδα να αποκομίσει με βάση τις πρόνοιες του σχετικού κανονισμού, δηλαδή 17.773.985.000 ευρώ επιδοτήσεις και 12.727.539.000 ευρώ χαμηλότοκα δάνεια». (εδώ)

 

Από 9.757 που ήταν οι ξενοδοχειακές μονάδες, όλων των κατηγοριών, στην Ελλάδα το 2015, σε 9.971 το 2019, με μεγάλο ποσοστό των επενδύσεων να κατευθύνεται σε καταλύματα τεσσάρων και πέντε αστέρων. Η επενδυτική έκρηξη στον Τουρισμό τα τελευταία χρόνια, με 214 νέα ξενοδοχεία την παραπάνω περίοδο, αποτυπώνεται στη μελέτη της Grant Thornton με τίτλο: "Η στρατηγική σημασία της Φιλοξενίας για την Ελλάδα" που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος που παρουσιάστηκε χθες σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου. Την ίδια ώρα, όπως έδειξε η μελέτη, καταγράφεται αύξηση δαπανών για προμήθειες κατά 42% στα καταλύματα και 8% στην εστίαση.(εδώ)

 

Εγκρίθηκε η σύσταση ειδικού λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος για τη χρηματοδότηση των έργων που εντάσσονται στις συλλογικές αποφάσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Σ.Α.Τ.Α). Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια, και την υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ιωάννης Τσακίρης, ο λογαριασμός θα λειτουργεί αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση των έργων που εντάσσονται στις συλλογικές αποφάσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ (Σ.Α.Τ.Α) τα οποία χρηματοδοτούνται από το Τ.Α.Α. ενώ δεν επιτρέπεται η χρηματοδότηση άλλων έργων από το λογαριασμό αυτό. (εδώ)

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει επιπλέον 3,7 δισ. ευρώ σε έξι κράτη-μέλη για την προστασία των θέσεων εργασίας και των εισοδημάτων. Πρόκειται για δάνειο με εξαιρετικά χαμηλό έως μηδενικό επιτόκιο, σημειώνει ο Χρ. Σταϊκούρας. Η Επιτροπή πρότεινε στο Συμβούλιο να χορηγήσει πρόσθετη χρηματοδοτική συνδρομή ύψους 3,7 δισ. ευρώ σε έξι κράτη-μέλη στο πλαίσιο του SURE, του μέσου των 100 δισ. ευρώ, το οποίο σχεδιάστηκε για την προστασία των θέσεων εργασίας και των εισοδημάτων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19. Οι προτάσεις ακολουθούν επίσημα αιτήματα για πρόσθετη χρηματοδοτική συνδρομή στο πλαίσιο του SURE, τα οποία υποβλήθηκαν από το Βέλγιο, την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Λετονία, τη Λιθουανία και τη Μάλτα, επιπλέον της στήριξης που έχει ήδη εγκρίνει το Συμβούλιο. (εδώ)

 

Στις επιπτώσεις της κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού στο λιανικό εμπόριο και στη διαμόρφωση του επιχειρηματικού τοπίου μέσα από αυτές είναι αφιερωμένο το εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων της Alpha Bank Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, επισημαίνουν οι αναλυτές της τράπεζας, ο μέσος ετήσιος δείκτης όγκου στο λιανικό εμπόριο κατέγραψε ετήσια  μείωση της τάξης του 4%. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται, σε σημαντικό βαθμό, στη μεγάλη πτώση των πωλήσεων  καυσίμων και λιπαντικών, το 2020, κατά 13,3%, σε σύγκριση με το 2019, εξαιτίας των περιορισμών στις  μετακινήσεις που τέθηκαν σε εφαρμογή, καθώς ο αντίστοιχος δείκτης όγκου λιανικών πωλήσεων, εξαιρουμένων των καυσίμων-λιπαντικών, μειώθηκε ηπιότερα, κατά 1,3%, σε ετήσια βάση. Η πανδημική  κρίση, ωστόσο, στάθηκε η αφορμή για την ενίσχυση του ηλεκτρονικού εμπορίου αλλά και του ψηφιακού  μετασχηματισμού των επιχειρήσεων του κλάδου που αποτελεί σημαντική πρόκληση για το μέλλον, κυρίως  για τις ελληνικές, μικρομεσαίες επιχειρήσεις. (εδώ)

 

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία , με έτος βάσης 2015=100,0 και μήνα αναφοράς τον Φεβρουάριο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2020, παρουσίασε μείωση 0,03% έναντι μείωσης 0,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2020 με το 2019. Ο Γενικός Δείκτης κατά τον μήνα Φεβρουάριο 2021, σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιανουαρίου 2021, παρουσίασε αύξηση 3,3% έναντι μείωσης 2,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2020. Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Μαρτίου 2020 - Φεβρουαρίου 2021, σε σύγκριση με τον μέσο Γενικό Δείκτη του δωδεκαμήνου Μαρτίου 2019 - Φεβρουαρίου 2020, παρουσίασε μείωση 7,9% έναντι αύξησης 0,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των προηγούμενων δωδεκαμήνων. Δείτε το δελτίο τύπου της ΕΛΣΤΑΤ εδώ.

 

Ο κύκλος εργασιών του έτους 2020 για τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών διαμορφώθηκε σε EUR30,74 εκ., έναντι EUR33,37 εκ της αντίστοιχης χρήσης του 2019, σημειώνοντας μείωση κατά 7,9%. Το 53% σχεδόν του κύκλου εργασιών του Ομίλου προέρχεται από έσοδα από τη διαπραγμάτευση, εκκαθάριση και διακανονισμό των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ποσοστό 19% αφορά σε έσοδα που διαμορφώνονται με γνώμονα το ύψος της κεφαλαιοποίησης της αγοράς ενώ το 28% από υπηρεσίες που παρέχει ο Όμιλος στους συμμετέχοντες στην ελληνική κεφαλαιαγορά και σε άλλους φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό που είναι αδειοδοτημένοι να λειτουργούν αγορές. Τα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) του 2020 διαμορφώθηκαν σε EUR8,34 εκ., μειωμένα κατά 37% σε σχέση με τα EUR13,24 εκ. του 2019. Δείτε εδώ.

 

Η Intercontinental International ανακοίνωσε ότι σε σχέση με το αντίστοιχο οικονομικό έτος του 2019, παρουσίασε αύξηση των Κεφαλαίων από Λειτουργικές Δραστηριότητες (FFO) κατά + 7,47%, παρά την περιορισμένη μείωση των εσόδων από μισθώματα (- 1,91%), λόγω των επιβαλλομένων μέτρων για μείωση ενοικίων, ως μέτρο στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων από την πανδημία SARS COVID 19. Οι ζημιές από αναπροσαρμογή των εκτιμήσεων σε εύλογη αξία των ακινήτων ανήλθαν σε €0,82 εκ. έναντι κερδών €0,66 εκ. (εδώ)

 

Η Έρευνα και Ανάπτυξη είναι αναμφισβήτητα ένας από τους τομείς κρίσιμης σημασίας για την εξέλιξη, τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη μιας σύγχρονης μεγάλης εταιρίας όπως η ΕΥΔΑΠ.Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί στρατηγική επιλογή της εταιρίας ενισχύοντας την αποδοτικότητα των λειτουργιών της αλλά και τη διαφάνεια εφόσον καθίσταται πιο εύκολη η συλλογή μετρήσιμων δεδομένων. Ο σχεδιασμός, η κατασκευή, η λειτουργία, η συντήρηση και η συνεχής ανάπτυξη του δικτύου ύδρευσης είναι μια πολύπλοκη πολυπαραγοντική διαδικασία, που απαιτεί υψηλή τεχνογνωσία. Η εταιρία έχει εντάξει στο επενδυτικό της πρόγραμμα την τοποθέτηση 300.000 νέων υδρομετρητών (smart meters) προς αντικατάσταση υφιστάμενων παλαιότερης τεχνολογίας σε διάφορες περιοχές, με σκοπό τη μετάβαση στο έξυπνο δίκτυο (smart water network) και στις σύγχρονες τεχνολογίες, με τις οποίες θα καταστεί εφικτή η βέλτιστη διαχείριση των υδροδοτικών ζωνών. (εδώ)

 

Παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας και το κλείσιμο των καταστημάτων λιανικής για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Μουσικός Οίκος Νάκα κατάφερε κατά το πρώτο εξάμηνο της οικονομικής χρήσης που λήγει στις 30 Ιουνίου του 2021 να διατηρήσει το μεγαλύτερο τμήμα των πωλήσεών του και να αυξήσει την καθαρή του κερδοφορία. Ειδικότερα, κατά το εξάμηνο 1/7/2020 έως 31/12/2020, ο εισηγμένος Όμιλος: Σημείωσε πτώση κύκλου εργασιών της τάξεως του 10% (από 11,82 σε 10,65 εκατ. ευρώ) κινούμενος κυρίως μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου. Αύξησε τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων από το 1,298 στο 1,531 εκατ. ευρώ, εκμεταλλευόμενος και τα μέτρα στήριξης της Πολιτείας ενάντια στην πανδημία. Βελτίωσε οριακά την καθαρή του κερδοφορία (από 578 σε 583 εκατ. ευρώ). Δείτε την Οικονομική έκθεση εδώ.

 

Η πανδημία ήταν ο -αρνητικός- καταλύτης στο να μειωθούν οι προσλήψεις στις εισηγμένες το 2020 και ταυτόχρονα να αυξηθούν οι αποχωρήσεις. Έτσι, η περσινή χρονιά χαρακτηρίστηκε από λιγότερες θέσεις εργασίας, αφού οι εταιρίες περιόρισαν τις δραστηριότητές τους, καθώς είχαμε και πτώση της κατανάλωσης. O Covid-19 ανάγκασε τις περισσότερες επιχειρήσεις να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους κατά τη διάρκεια των lockdowns στη χώρα μας. Λόγω της πανδημίας «φρέναραν» οι προσλήψεις και αυξήθηκαν οι αποχωρήσεις προσωπικού, ενώ σημαντικό ρόλο στη μείωση των εργαζομένων έπαιξαν και τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου ορισμένων εισηγμένων εταιριών και ειδικά των τραπεζών. Η εικόνα που αναδύεται από τους ετήσιους ισολογισμούς του 2020 αποκαλύπτει ότι στους 19 πρώτους ισολογισμούς, όπου περιλαμβάνονται και μεγάλες βιομηχανίες του Ftse 25 αλλά και τράπεζες, καταγράφεται μείωση 4.102 θέσεων εργασίας σε σχέση με το 2019, ενώ δημιουργήθηκαν μόλις 171 νέες θέσεις εργασίας. (εδώ)

 

Έκκληση για να επικεντρωθεί ο όμιλος Ελλάκτωρ στη βασική δραστηριότητά του, τον κατασκευαστικό τομέα, κάνει η  Greenhill Investments Limited, των εφοπλιστών Δ. Μπάκου και Γ. Καϋμενάκη,  εν όψει της επόμενης γενικής συνέλευσης.  Όπως επισημαίνει η Greenhill, έρχεται μια δεκαετία ανάπτυξης που μπορεί να οδηγήσει σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες και να ενισχύσει τις υπάρχουσες. (εδώ)

 

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση για το έργο «Υβριδικό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας από ΑΠΕ στο νησί του Αγ. Ευστρατίου», μεταξύ της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας . Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Μανώλης Μαραγκουδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση για τη μετατροπή του Αγίου Ευστρατίου σε «πράσινο νησί», τη μετατροπή του δηλαδή σε νησί ενεργειακά αυτόνομο, σε ηλεκτρισμό και θερμότητα. Φιλοδοξούμε σε συνεργασία με το ΚΑΠΕ, τη Δημοτική Αρχή και τους κατοίκους του νησιού, να παραδώσουμε έγκαιρα και άρτια σε λειτουργία, ένα έργο με μεγάλη, τεχνικά, πολυπλοκότητα. Ένα έργο που εισάγει στη χώρα μας νέες τεχνολογίες που συνδυάζουν την παραγωγή πράσινης ενέργειας με αποθήκευση και χρήση. Ένα ιστορικό νησί, η καινοτομία του ΚΑΠΕ και η τεχνογνωσία της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ενώνουν δυνάμεις για ένα δημιουργικό αποτέλεσμα». (εδώ)

 

To Κέντρο Δορυφορικών Επικοινωνιών του ΟΤΕ στις Θερμοπύλες επέλεξε, μέσω διεθνούς διαγωνισμού, η εταιρία SES, πάροχος λύσεων δορυφορικής συνδεσιμότητας περιεχομένου, ως σταθμό-πύλη (Gateway) για το πρόγραμμα O3b mPOWER. Στόχος του προγράμματος, είναι η παροχή υπηρεσιών συνδεσιμότητας σε υπο-εξυπηρετούμενες και υπο-συνδεδεμένες περιοχές σε όλο τον κόσμο. Ο όμιλος ΟΤΕ, στο πλαίσιο 10ετούς συμβολαίου, θα παρέχει στην SES ολοκληρωμένες υπηρεσίες διασύνδεσης μεταξύ δορυφόρων και εδάφους, 24ωρη υποστήριξη και διαχείριση δορυφορικών υποδομών. (εδώ)

 

Η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος θα αποτελέσει τη βασική στόχευση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το οποίο κατέχει σήμερα το 61,34% της Τράπεζας Πειραιώς και θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου του 1 με 1,2 δισ. ευρώ, με περίπου 400 εκατ. ευρώ. Μετά την αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς θα κατέχει ποσοστό πάνω από την καταστατική πλειοψηφία, δηλαδή πάνω από το 33%, και σε ένα εύρος 35% με 40%. Η απόφαση αυτή δρομολογείται αλλά οι τελικές εγκρίσεις θα παρθούν την περίοδο που θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών για την αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς στις 21 Απριλίου. (εδώ)

 

Από τις παρουσιάσεις των αποτελεσμάτων του 2020 από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες προκύπτει ότι όλες έχουν πλήρως συμμορφωθεί με τη σύσταση του Ευρωπαϊκού Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) για υιοθέτηση έγκαιρου μηχανισμού προειδοποίησης κόκκινων δανείων, ειδική ανάλυση και παρακολούθηση των μορατορίων και αυξημένες προβλέψεις. Μέσα στο 2021 έχει απομείνει ένα μικρό ποσοστό των μορατορίων των οποίων λήγει η εννεάμηνη αναστολή. Επομένως, οι τράπεζες έχουν εικόνα για άνω του 85% των μορατορίων (σύνολο 25 δισ.) που έχουν ήδη λήξει μέσα στο 2020. Από αυτά προκύπτει ότι ένα ποσοστό 5% έχει την τάση να κοκκινίζει αμέσως. Το καλό νέο είναι ότι περίπου τα μισά δάνεια έχουν επανέλθει σε κανονική πληρωμή δόσης χωρίς να χρειαστούν καμία βοήθεια από τις τράπεζες ή να ενταχθούν σε κάποιο πρόγραμμα επιδότησης δανείων. Διαβάστε εδώ.

 

Τρία βασικά σημεία υπογράμμισεη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα αναφορικά με τη στήριξη των πλέον ευάλωτων οικονομιών και την αντιμετώπιση του προβλήματος του χρέους. Πρώτον, παρότι η παγκόσμια οικονομία βελτιώνεται, χάρη στους εμβολιασμούς και τα άνευ προηγουμένου μέτρα στήριξης των κυβερνήσεων και της διεθνούς κοινότητας, οι προοπτικές της ανάκαμψης παρουσιάζουν επικίνδυνες αποκλίσεις.  Οι αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες χώρες διατρέχουν τον κίνδυνο να παρουσιάσουν βραδύτερους ρυθμούς ανάπτυξης. Σε σχέση με τις προ της κρίσης προβλέψεις και εξαιρουμένης της Κίνας, οι χώρες αυτές προβλέπεται να παρουσιάζουν έως το 2022 απώλειες σε κατά κεφαλή εισόδημα έως και 20% έναντι 11% στις ανεπτυγμένες οικονομίες. (εδώ)

 

Με την αμερικανική οικονομία να ανακάμπτει την ώρα που η ευρωπαϊκή παραπαίει, το μεταξύ τους χάσμα όλο και διευρύνεται, διαπιστώνει η Capital Economics, με τον επικεφαλής οικονομολόγο του οίκου, Neil Shearing, να προειδοποιεί ότι η απόκλιση αυτή θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη τους επόμενους μήνες. Ακόμα και πριν από την έγκριση του νέου δημοσιονομικού πακέτου «America Rescue Plan» του Τζο Μπάιντεν, οι ΗΠΑ είχαν πάρει περισσότερα μέτρα στήριξης της οικονομίας τους σε σχέση με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, επισημαίνει η Capital Economics. Με την έγκριση του νέου πακέτου, το οποίο αντιστοιχεί στο 9% του ΑΕΠ των ΗΠΑ, η δημοσιονομική απάντηση των ΗΠΑ στην πανδημία είναι πλέον πολύ μεγαλύτερη από εκείνη της Ευρώπης. (εδώ)

 

Οι μετοχές της καθαρής ενέργειας απέφεραν πολλά δισεκατομμύρια σε κέρδη για τους επενδυτές κατά το τελευταίο έτος εν μέσω σημαντικής αύξησης των τιμών τους. Όπως αναφέρει το Bloomberg, είτε μιλάμε για κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων όπως η Tesla, είτε για λιγότερο γνωστές εταιρίες όπως η QuantumScape που αναπτύσσει μπαταρίες επόμενης γενιάς, είτε για παραγωγούς φωτοβολταϊκών όπως η Enphase Energy, οι μετοχές κινήθηκαν μόνο ανοδικά. Στα πλαίσια αυτά, το Bloomberg προχώρησε σε μια ακτινογραφία του κλάδου για να εντοπίσει τις επενδυτικές τάσεις. Θεωρεί ότι η κλιματική τεχνολογία είναι ένας "καυτός" τομέας και αναπτυσσόμενος, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ορισμένοι επενδυτές θα "καούν" κυνηγώντας εταιρίες με υπερβολικές αποτιμήσεις και αμφιλεγόμενα προϊόντα. (εδώ)

 

Ο κολοσσός των ηλεκτρονικών πληρωμών Paypal θα ανακοινώσει εντός της ημέρας ότι αρχίζει να επιτρέπει στους καταναλωτές στις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα για τις πληρωμές τους. Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι πελάτες της Paypal που κατέχουν bitcoin, ether, και litecoin στα ψηφιακά πορτοφόλια τους θα μπορούν πλέον να τα μετατρέπουν σε πραγματικά νομίσματα, όπως το δολάριο ή το ευρώ, για να πραγματοποιούν αγορές. (εδώ)


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text