Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διορθώνει σήμερα (Τετ, 31.3.21) σχετικά ήπια χωρίς να παρενοχλεί την ανοδική τάση

Ο ΓΔ διορθώνει σήμερα (Τετ, 31.3.21) σχετικά ήπια χωρίς να παρενοχλεί την ανοδική τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs θεωρούμε την μέχρι τούδε σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ μετά από ισχυρό +17% 40ήμερο ράλι (από τις 743 στις 873 μονάδες) δεν έχει ακόμα διάθεση για retracement αρκούμενος σήμερα σε μια μικρή διόρθωση -0,70% (στις 867 μονάδες, στις 3.15 μμ) με μέτριο τζίρο (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο).

Για να ανησυχήσουμε και να προχωρήσουμε σε πωλήσεις θα πρέπει ο ΓΔ να υποβληθεί σε ουσιαστική διόρθωση 43 μονάδων ή -5% από την κορυφή των 873 μονάδων ώστε να διασπάσει καθοδικά την στήριξη των 831 μονάδων του πυθμένα Τ η οποία σε μια εβδομάδα θα καταστεί χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών όπου εμείς θέτουμε το κύριο συστημικό stop loss μας.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις τα κατά 93% αγορασμένο ΤΧ.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το ¼ ενώ τρεις μετοχές, οι ΙΚΤΙΝ, ΠΕΙΡ και ΑΒΑΞ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Και πάλι δεν θεωρούμε την ΠΕΙΡ (+7,14% με 3,4 εκατ τεμάχια) διότι η ακίδα πυθμένα που σχηματίζει δεν έχει στην ανερχόμενη δεξιά της πλευρά όσους όγκους έχει η κατερχόμενη αριστερή. Αντίθετα, θεωρούμε σαν μετοχή της ημέρας την μικρής εμπορευσιμότητας ΙΚΤΙΝ που πλησιάζει τον στροφέα της με μεγάλη άνοδο +4,,44% και μεγάλους όγκους ενώ ο OBV (δείκτης συσσωρεύσεων διανομών) σημειώνει νέα υψηλά δείχνοντας ότι η μετοχή συγκεντρώνεται σε όλο και υψηλότερες τιμές.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση πολλαπλής κορυφής – υψηλού τριμήνου δίνει σήμερα ο ΟΠΑΠ.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΙΚΤΙΝ, ΕΛΠ, ΕΛΛ και ΕΥΠΙΚ ενώ αντίστροφα σήματα πωλήσεων τείνουν να δώσουν οι ΙΝΛΟΤ, ΣΑΡ και ΜΙΓ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΟΠΑΠ, ΙΝΚΑΤ, ΙΝΤΚΑ και ΠΛΑΘ ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους.

Εντύπωση μας κάνει η αδυναμία του ΣΑΡ που τείνει να διασπάσει καθοδικά έγκυρη στήριξη των 8,65 ευρώ (τρέχουσα τιμή 8,70). Κινδυνεύει με καθίζηση η μετοχή αλλά υπάρχει και η πιθανότητα να συμπεριφερθεί σαν την ΟΛΥΜΠ που φλέρταρε επί μήνες με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης και χθες ανοδικά με limit up.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.00 μμ.

Δείτε την καθημερινή αποτίμηση του χαρτοφυλακίου εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text