Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ και πάλι σήμερα (Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021) σε νέα υψηλά έτους λίγο πάνω από τις 870 μονάδες

Ο ΓΔ και πάλι σήμερα (Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021) σε νέα υψηλά έτους λίγο πάνω από τις 870 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ικανοποιητική είναι και η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μέτρια άνοδο +0,90% (στις 872 μονάδες στις 3.00 μμ) και με μικρούς τζίρους (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) επανέρχεται στο προχθεσινό υψηλό έτους εξουδετερώνοντας την χθεσινή διόρθωση.

Η τάση είναι καθαρά ανοδική και λόγω ανοδικού momentum, είναι πιθανόν να δούμε σύντομα και τις 900 μονάδες.

Το αισιόδοξο αυτό σενάριο μπορεί να μην επιτευχθεί εάν ο ΓΔ σημειώσει άμεσα μια απότομη βαθιά διόρθωση, -5% από τώρα, διασπώντας καθοδικά την στήριξη του πυθμένα Τ των 831 μονάδων που στα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα καταστεί Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών όπου εμείς θέτουμε το συστημικό stop loss μας.



Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και πτωτικά το 1/3 ενώ 5 μόνον μετοχές σημειώνουν σήμερα μεγάλες ανόδους από +3% έω +6% και είναι οι, ΠΕΤΡΟ, ΠΕΙΡ, ΟΤΟΕΛ, ΟΠΑΠ, ΕΥΡΩΒ, ΑΛΦΑ, ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους.

Η μετοχή της ημέρας, Και η σημερινή μετοχή της ημέρας είναι σχετικά μικρής εμπορευσιμότητας, η ΠΕΤΡΟ, που σημειώνει μεγάλη άνοδο +6% με μεγάλους γι αυτήν όγκους 61 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής αξίας περίπου 360 χιλ ευρώ πλησιάζοντας τον αγοραστικό της στροφέα.

Η ΠΕΙΡ που από προχθές εμείς είμαστε επιφυλακτικοί, σημειώνει και σήμερα μεγάλη άνοδο +4,40% προσπαθώντας να πλησιάσει το μισό ευρώ (τρέχουσα τιμή 0,455)

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα μεσοπρόθεσμα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης-υψηλού τριμήνου.  Ουτε και κάποια μετοχή δίνει σήμερα σήματα πωλήσεων με αντίστροφη σηματοδότηση.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΔΕΗ, ΑΡΑΙΓ, ΕΕΕ, ΕΛΠΕ, ΕΛΛ, ΕΧΑΕ, ΙΑΤΡ, ΟΛΘ και ΟΠΑΠ (ο οποίος τελικά δεν έδωσε χθες).

Αδύναμες μετοχές που βρίσκονται κοντά σε στηρίξεις κινδυνεύουσες από καθοδικές διασπάσεις και παρεπόμενα σήματα πώλησης : ΜΙΓ, ΙΝΛΟΤ, ΣΑΡ.

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν σήμερα μόνον οι, ΠΛΑΘ, ΙΝΤΚΑ και ΓΕΚΤ και νέα χαμηλά, καμία.

Θα επανέλθουμε την Τρίτη, 6 Απριλίου λόγω αργιών (Πάσχα Καθολικών) στην Ευρώπη.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text