Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται, μετ εμποδίων σήμερα, Τρίτη, 6/4/2021, η προσπάθεια του ΓΔ να ανακτήσει τις 900 μονάδες

Συνεχίζεται, μετ εμποδίων σήμερα, Τρίτη, 6/4/2021, η προσπάθεια του ΓΔ να ανακτήσει τις 900 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μέτρια θεωρούμε την μέχρι τούδε σημερινή συνεδρίαση καθόσον ο ΓΔ ενώ άνοιξε δυνατά το πρωί στο +1% (στις 884 μονάδες) αυτή τη στιγμή, 3.40 μμ, έχει υποχωρήσει στο +0,50%, στις 879 μονάδες, την ώρα που η Ευρώπη συνεχίζει κανονικά το ράλι της (DAX +1,10% αυτή τη στιγμή).

Πάντως, η τάση του ΓΔ είναι σαφώς ανοδική με ισχυρό momentum προς τις 900 μονάδες.

Η αισιοδοξία μας θα σταματήσει μόνον αν ο ΓΔ σημειώσει μια απότομη διόρθωση διασπώντας καθοδικά την στήριξη των 830 μονάδων του πυθμένα Ε όπου σε λίγες μέρες θα συμπέσει9 με το κύριο stop loss μας, το κυλιόμενο Χαμηλό Κλείσιμο των 20 ημερών.

Εμφάνιση Καταγραφή.PNG

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 93% με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ 6 μετοχές, οι ΑΛΦΑ, ΙΝΚΑΤ, ΑΤΤ, ΕΧΑΕ, ΑΒΑΞ και ΕΥΠΙΚ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με δύο μετοχές, τις ΠΕΙΡ και ΕΛΛΑΚΤ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις, -7% καικ -4,50% αντίστοιχα.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε δύο, κατά πρώτο λόγο την ΑΛΦΑ και κατά δεύτερο την ΕΧΑΕ που πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους, +5,87% και +4,15% αντίστοιχα, με μεγάλους όγκους και με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου.

Εκτός από τις ΑΛΦΑ και ΕΧΑΕ, μεσοπρόθεσμα σήματα αγορών δίνουν σήμερα οι, ΕΥΠΙΚ και ΠΕΤΡΟ ενώ καμία δεν δίνει αντίστροφα σήματα πωλήσεων.

Τείνουν να δώσουν τα ως άνω σήματα αγορών οι, ΔΕΗ και ΕΛΛ και αντίστροφα σήματα πωλήσεων οι, ΠΑΠ, ΣΑΡ και ΜΙΓ.

Τουλάχιστον 15 μετοχές από τις 55 που παρακολουθούμε, σημειώνουν σήμερα νέα υψηλά έτους ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά. Η γενική τάση είναι σαφώς ανοδική.

ΔΤΡ : Ο Δείκτης Τραπεζών γυροφέρνει τα υψηλά δωδεκαμήνου των 530-570 μονάδων (από τις 900 μονάδες προ πανδημίας). Οι προσπάθειες των διοικήσεων των τραπεζών να ετοιμαστούν να ξεπεραστούν τα προβλήματα που θα προκύψουν σύντομα (τα κόκκινα δάνεια της πανδημίας) συνεχίζονται.

Η ΠΕΙΡ μόνον δεν τα πάει καλά με νέα μεγάλη πτώση -7,50% σήμερα σε αντίθεση με τις τρεις μεγάλες, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΑΛΦΑ, που κινούνται στα υψηλά έτους 2021.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text