Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | ING: ''Απογείωση'' της ελληνικής οικονομίας στο δεύτερο μισό του 2021

ING: ''Απογείωση'' της ελληνικής οικονομίας στο δεύτερο μισό του 2021

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ING: ''Απογείωση'' της ελληνικής οικονομίας στο δεύτερο μισό του 2021

(Πηγή: liberal.gr)

 

Η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί σε σημαντικό βαθμό στο πρώτο τρίμηνο του 2021, ωστόσο θα ανακάμψει στο δεύτερο και στη συνέχεια θα «απογειωθεί» στα δύο τελευταία, προβλέπει η ING στις αναθεωρημένες εκτιμήσεις της.

Ειδικότερα, η ING βλέπει μείωση κατά 9% του ΑΕΠ της Ελλάδας κατά πρώτο τρίμηνο του 2021 σε σχέση και το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, στη χειρότερη επίδοση της ευρωζώνης μετά την παράταση του lockdown.

Ωστόσο, το δεύτερο τρίμηνο αναμένει από την ελληνική οικονομία να ανακάμψει και να εμφανίσει ρυθμό ανάπτυξης 6,7% σε ετήσια βάση.

Από το σημείο αυτό δε, στα δύο τελευταία τρίμηνα του έτους η ολλανδική τράπεζα βλέπει για το ελληνικό ΑΕΠ «θηριώδη» ανάπτυξη, στο 7,8% και 7,9% αντίστοιχα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά το ίδιο διάστημα, οι εκτιμήσεις της ING για το μέσο όρο της ευρωζώνης είναι 1,5% και 3,5%.

Επιπλέον, εκτιμά ότι η Ελλάδα θα διατηρήσει το momentum και στο 2022, κατά το οποίο ING αναμένει ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας κατά 4,2% με το μέσο της ευρωζώνης στο 3,5%.

Ακολούθως, στο 2023 το ελληνικό ΑΕΠ θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,5% έναντι μέσου όρου των χωρών του ευρώ 1,7%.

Υπενθυμίζεται, ότι στις δικές του εκτιμήσεις το ΔΝΤ χτες προέβλεψε ρυθμό ανάπτυξης του ελληνικού ΑΕΠ στο 3,8%, αναμένοντας ότι η ελληνική οικονομία στο τελευταίο τρίμηνο θα εμφανίσει ανάπτυξη 6,9%, ενώ για το 2022 εκτιμά πως το ΑΕΠ της χώρας θα αναπτυχθεί με ρυθμό 5%.

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text