Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Πιθανή ριζική ανατροπή όλου του σχεδιασμού για το Πάσχα, σε σοβαρό κίνδυνο ο τουρισμός – Ο κορωνοιός θα μείνει για χρόνια

Πιθανή ριζική ανατροπή όλου του σχεδιασμού για το Πάσχα, σε σοβαρό κίνδυνο ο τουρισμός – Ο κορωνοιός θα μείνει για χρόνια

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πιθανή ριζική ανατροπή όλου του σχεδιασμού για το Πάσχα, σε σοβαρό κίνδυνο ο τουρισμός – Ο κορωνοιός θα μείνει για χρόνια

Η αύξηση των κρουσμάτων covid 19 προβληματίζει στην Ελλάδα, απόρροια προφανώς των tests που διεξάγονται.

Η κυβέρνηση καλείται να ισορροπήσει μεταξύ δύο αντικρουόμενων δυνάμεων, από την μια της εύλογης αδημονίας της κοινωνίας να επιστρέψει στην κανονικότητα, όπως διαπιστώθηκε στις εξόδους 3 και 4 Απριλίου 2021 όπου οι πολίτες ξεχύθηκαν στις παραλίες και πλατείες της Αττικής.

Από την άλλη, η αύξηση των κρουσμάτων δεν εγκυμονεί κινδύνους μόνο στο επιδημιολογικό σκέλος αλλά ναρκοθετεί, τόσο τον σχεδιασμό για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις και βεβαίως την έναρξη της τουριστικής σεζόν.

Στο θετικό σενάριο τις προσεχείς 2 εβδομάδες θα κορυφώσει το τρίτο κύμα κορωνοιού, οπότε και θα ξεκινήσει η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων.

Σε αυτή την περίπτωση, θα εξεταστεί υπό όρους η μετακίνηση στην επαρχία ενόψει Πάσχα αν και ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος καθώς η δημιουργία εστιών κορωνοιού στα νησιά και στην παραθαλάσσια Ελλάδα θα αποθαρρύνει τους τουρίστες να επισκεφθούν την χώρα.

Πρέπει να προετοιμαστούμε ο κορωνοιός θα μείνει για χρόνια

Κορυφαίος παράγοντας της ιατρικής κοινότητας που μίλησε στο bankingnews ζητώντας ωστόσο να τηρηθεί το καθεστώς της ανωνυμίας μας μετέφερε μια ζοφερή εικόνα.

«Η επιδημιολογική εικόνα έχει επιδεινωθεί στην Ελλάδα.

Η πίεση της κοινωνίας για χαλάρωση και η έλευση του Πάσχα και εφόσον επιτραπεί η έξοδος στην επαρχία, μπορεί να αποσταθεροποιήσουν πλήρως την προσπάθεια ελέγχου της νόσου.

Πρωτίστως πρέπει να πούμα κάποια πράγματα

1)Η εικόνα της Ελλάδος με επιδημιολογικούς όρους έχει επιδεινωθεί παρά τον εμβολιασμό.

2)Ο εμβολιασμός συνεχίζεται αλλά όχι με τον ρυθμό που είχε σχεδιαστεί.

3)Ο εμβολιασμός δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί ένας εμβολιασμένος να μεταδώσει την νόσο ή να νοσήσει.

4)Στην πράξη η παγκόσμια κοινωνία έγινε πειραματόζωο καθώς ενώ τα εμβόλια εγκρίνονται οι επιστημονικές μελέτες δεν έχουν ολοκληρωθεί με βάση τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρωτόκολλα.

5)Ακόμη και εάν τους επόμενους μήνες ο εμβολιασμός ενταθεί, αυτό δεν θα αναιρέσει την πιθανότητα να υπάρξει και 4ο κύμα και 5ο κύμα τους προσεχείς μήνες, ειδικά από Φθινόπωρο.

6)Ο κορωνοιός θα μείνει για χρόνια και θα έχει περιόδους έξαρσης και ύφεσης, τώρα βιώνουμε την φάση των μεταλλάξεων αλλά ο κύκλος έξαρσης και ύφεσης δεν έχει ολοκληρωθεί.

7)Οι εμβολιασμοί, τουλάχιστον ορισμένων εταιριών φαίνεται ότι αποδίδουν, ωστόσο οι πολίτες έχουν την τάση να γενικεύουν όταν διαπιστώνονται παρενέργειες.

Ορισμένα εμβόλια προβληματίζουν, ενώ κάποια άλλα έχουν καλύτερα αποτελέσματα

Εάν οι πολίτες επισκεφθούν ενόψει Πάσχα την επαρχία, πρέπει να ξεχάσουμε την έναρξη της τουριστικής σεζόν

Ο έμπειρος ιατρός τονίζει ότι εάν κυριαρχήσει η εύλογη επιθυμία των πολιτών να ταξιδέψουν στην επαρχία ενόψει του Πάσχα είναι βέβαιο ότι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας θα επιδεινωθεί και τότε θα συμβεί το εξής… θα αλλάξει ριζικά ο σχεδιασμός για την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Εάν ξεκινήσουν οι ακυρώσεις και αυτό περάσει στα διεθνή μέσα ενημέρωσης το πλήγμα στον τουρισμό στην Ελλάδα θα είναι μεγάλο.

Σκεφθείτε να παρουσιαστεί σε ένα νησί σοβαρό πρόβλημα και σε αυτό το νησί να βρίσκονται ξένοι τουρίστες ακόμη και εμβολιασμένοι, τα διεθνή μέσα θα ρίξουν τα φώτα της δημοσιότητας στην Ελλάδα με αρνητικό τρόπο.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα και η στρατηγική για το Πάσχα αλλά και για την έναρξη της τουριστικής σεζόν να τροποποιηθεί καίρια.

Για την κυβέρνηση το δίλημμα θα είναι Πάσχα στην επαρχία για τους έλληνες για να εκτονωθεί η κοινωνική αντίδραση αλλά ματαίωση της έναρξης της τουριστικής σεζόν ή ματαίωση του Πάσχα… για να μην χαθεί και αυτή η τουριστική σεζόν;

Η πραγματικότητα είναι μία, η κοινωνία δεν έχει πλέον άλλα αποθέματα υπομονής, οι πολίτες αδιαφορούν, τα SMS μέσω κινητών έχουν καταρρεύσει, οι πολίτες έχουν κουραστεί.

Από την άλλη ο πήχης των προσδοκιών για την έλευση ξένων τουριστών πρέπει να αναθεωρηθεί, καθώς είναι βέβαιο ότι θα έρθουν τελικά πολύ λιγότεροι από ότι έχει εκτιμηθεί.

Η τουριστική βιομηχανία και το 2021 θα υποστεί σοβαρό πλήγμα, μπορεί να είναι λίγο καλύτερα από το 2020 αλλά πολύ χειρότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις.

 

Πηγή: bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text