Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα, Τετ, 7/4/2021, με αργό βηματισμό η προέλαση του ΓΔ προς τις 900 μονάδες

Συνεχίζεται και σήμερα, Τετ, 7/4/2021, με αργό βηματισμό η προέλαση του ΓΔ προς τις 900 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αρκετά ικανοποιητική είναι η μέχρι τούδε συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει νέα μικρή άνοδο +0,40% (στις 881 μονάδες, στις 4.00 μμ) με αρκετό τζίρο (80 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με σταθεροποιητικές τάσεις στην Ευρώπη (DAX -0,20%, πάνω από τις 15.000 μονάδες).

Η ανοδική τάση της αγοράς δείχνει ακμαία και πιθανόν μέχρι το Πάσχα να δούμε τον ΓΔ και στις 900 μονάδες.

Η αισιοδοξία μας θα εγκαταλειφθεί μόνον αν ο ΓΔ σημειώσει άμεσα απότομη ισχυρή πτώση διασπώντας καθοδικά το κυλιόμενο στοπ μας του Χαμηλού Κλεισίματος 20 ημερών που αύριο θα βρεθεί στο επίπεδο του πυθμένα Τ των 831 μονάδων.

Εμφάνιση Καταγραφή.PNG

Στρατηγική για το κλείσιμο

Όσο ανεβαίνει ο ΓΔ, εμείς σαν trend followers, θα διατηρούμε τις υψηλές, 94% επί του κεφαλαίου μας, μετοχικές μας θέσεις.

Μετοχές

Παρά το θετικό πρόσημο του ΓΔ, οι πτωτικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή λίγο περισσότερες των ανοδικών ενώ 4 μετοχές, οι ΙΝΤΚΑ, ΚΟΥΕΣ, ΙΝΛΟΤ και ΕΥΡΩΒ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +7% σε σύγκριση με 4 μετοχές, τις ΕΛΛΑΚΤ, ΟΛΥΜΠ, ΜΙΓ και ΠΕΙΡ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -8%.

Η μετοχή της ημέρας : Δεν θα θεωρήσουμε την ΙΝΤΚΑ με την μεγαλύτερη άνοδο +7% της ημέρας αλλά την ΔΕΗ (+3,20%) που διασπά με μεγάλο όγκο την αγοραστική trigger line – υψηλό κλείσιμο τριμήνου.

Σήματα αγορών με την αναφερθείσα σηματοδότηση δίνει σήμερα μόνον η ΔΕΗ ενώ αντίστροφα σήματα πωλήσεων δίνει η ΜΙΓ.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΙΚΤΙΝ, ΚΕΚΡ, ΒΡΙΚ, ΠΛΑΚΡ, ΕΕΕ, ΑΡΑΙΓ και ΕΛΛ ενώ αντίστροφα σήματα πωλήσεων τείνει να δώσει ο υπό καθεστώς ιδιοκτησιακών ζυμώσεων ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΙΝΤΚΑ, ΕΥΡΩΒ, ΑΛΦΑ, ΔΕΗ, ΙΝΚΑΤ, ΤΙΤ και ΦΡΛΚ ενώ νέα χαμηλά σημειώνουν η αναφερθείσα ΜΙΓ και η πολύπαθη ΠΕΙΡ (-7,50%).

Ο ΔΤΡ ακμαίος με μέτρια άνοδο +1,20%, τείνει παρά δύο μονάδες να πετύχει σήμερα νέο υψηλό έτους στις 572 μονάδες (παρά το βαρίδι της ΠΕΙΡ).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text