Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Τζ. Ντάιμον: Θετικοί οιωνοί για την αμερικανική οικονομία τουλάχιστον μέχρι το 2023

Τζ. Ντάιμον: Θετικοί οιωνοί για την αμερικανική οικονομία τουλάχιστον μέχρι το 2023

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο Τζέιμι Ντάιμον, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της JPMorgan Chase, προβλέπει ισχυρή ανάπτυξη για τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου η οποία μπορεί να συνεχιστεί έως και το 2023, χάρη στα πακέτα στήριξης της κυβέρνησης Μπάιντεν αλλά και τον αυξανόμενο ρυθμό των εμβολιασμών.

"Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι με την αύξηση στις αποταμιεύσεις, το πακέτο στήριξης, το πιθανό νομοσχέδιο για τις υποδομές, τα εμβόλια και την ευφορία γύρω από το τέλος της πανδημίας, η οικονομία των ΗΠΑ θα ακμάσει", ανέφερε ο Ντάιμον στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους της τράπεζας.

"Αυτή η έκρηξη θα μπορούσε εύκολα να φτάσει το 2023, επειδή όλες οι δαπάνες επεκτείνονται τουλάχιστον μέχρι τότε."

Ο Ντάιμον ο οποίος ήταν στο τιμόνι της JPMorgan εν μέσω της οικονομικής κρίσης του 2008, επεσήμανε ότι το μέγεθος των κυβερνητικών δαπανών και στήριξης σε αυτή την περίπτωση, υπερβαίνει κατά πολύ εκείνες του 2008.

"Αν ξοδευτεί με σύνεση το πακέτο στήριξης, θα δημιουργήσει περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες για όλους", είπε.

Ο Ντάιμον στην επιστολή στάθηκε επίσης σε θέματα όπως τις προσπάθειες της JPMorgan να δημιουργήσει οικονομικές ευκαιρίες για εκείνους τους Αμερικανούς που έχουν "μείνει πίσω" υπογραμμίζοντας παράλληλα τις απειλές για την κυριαρχία των αμερικανικών τραπεζών από τις εταιρείες fintech και Big Tech.

"Μια αλλαγή στο οικονομικό μοντέλο θα έδινε μακροπρόθεσμα περισσότερη πνοή και αντοχή ώστε να ανταπεξέλθει το ίδιο. Συνεχίζω να πιστεύω ότι η κρίση μας δίνει την ευκαιρία αυτή και αποτελεί καμπανάκι για κυβερνήσεις και επιχειρήσεις να σκεφτούν", τόνισε μεταξύ άλλων.

Παρότι ο Ντάιμον δήλωσε αισιόδοξος για το άμεσο μέλλον της οικονομίας, στάθηκε στις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ. "Η χώρα έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν με τον εμφύλιο πόλεμο, τη Μεγάλη Ύφεση και την κοινωνική αναταραχή της δεκαετίας του 1960 και του 1970" είπε.

"Σε κάθε περίπτωση, η δύναμη και η ανθεκτικότητα της Αμερικής ενίσχυσαν τη θέση μας στον κόσμο, ιδίως σε σχέση με τους μεγάλους ανταγωνιστές μας", δήλωσε ο Ντάιμον. "Αυτή τη φορά τα πράγματα να είναι διαφορετικά."

 

Πηγή: www.liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text