Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Ποια είναι η TuSimple που έχει θέσει στόχο την αποτίμησή της στα 8 δισ. δολάρια

Ποια είναι η TuSimple που έχει θέσει στόχο την αποτίμησή της στα 8 δισ. δολάρια

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ποια είναι η TuSimple που έχει θέσει στόχο την αποτίμησή της στα 8 δισ. δολάρια

Η φρενίτιδα της εισαγωγής των startups στο χρηματιστήριο στις ΗΠΑ συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, καθώς καθημερινά μία ή περισσότερες εταιρείες ανακοινώνουν σχέδια να γίνουν δημόσιες, με την τελευταία μόδα στη διαδικασία αυτή να είναι η συγχώνευση με κάποια SPAC (Special Purpose Acquisition Company, Εταιρεία Εξαγοράς Ειδικού Σκοπού).

Η τελευταία εταιρεία που ανακοίνωσε σχέδια για να εισαχθεί στο χρηματιστήριο είναι η αμερικανική startup, Tusimple, η οποία αναπτύσει αυτο-οδηγούμενα φορτηγά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, στόχος της είναι να αντλήσει περί του 1,3 δισ. δολαρίων από τη διάθεση των 34 εκατ. μετοχών της, με μια τιμή μεταξύ 35 και 39 δολαρίων, μια Αρχική Δημόσια Εγγραφή που θα φέρει την αποτίμησή της στα 8 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία με έδρα το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστή, ωστόσο έχει τη στήριξη από το τμήμα φορτηγών της Volkswagen, Traton (ένα τμήμα το οποίο η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει δηλώσει ότι θέλει να τον εισάγει στο χρηματιστήριο με απόσχιση από τον όμιλο VW) και από τη United Parcel Service. Παράλληλα αναπτύσσει τα αυτο-οδηγούμενα φορτηγά της σε συνεργασία με τη Navistar International, στην οποία η Volkswagen είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής, κατέχοντας ποσοστό 17% των μετοχών της.

Στόχος της είναι να ξεκινήσει την παραγωγή της το 2024, χρονιά στην οποία θα έχει αναπτύξει σε πανεθνικό επίπεδο στις ΗΠΑ ένα δίκτυο μεταφοράς εμπορευμάτων με αυτο-οδηγούμενα οχήματα σε συνεργασία με τις United Parcel Service και τη McLane, τον βραχίονα στην εφοδιαστική αλυσίδα της Berkshire Hathaway.

Η μετοχή της Tusimple θα διαπραγματεύεται στο ταμπλό του Nasdaq ενώ ως σύμβουλοι της ΙΡΟ θα λειτουργήσουν οι Morgan Stanley, Citigroup και JP Morgan.

Οι startups στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας επιταχύνουν τα σχέδιά τους για να αναπτύξουν τα συστήματα της αυτόνομης οδήγησης, σχέδια που αναμένεται να φέρουν επανάσταση στις μεταφορές, με τη Waymo της Google και την κινεζική Xpeng να είναι μεταξύ των εταιρειών που έχουν ανακοινώσει τέτοια σχέδια.

 

Πηγή: moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text