Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ελληνικό: Απορρίφθηκαν οι προσφυγές από το ΣτΕ - Πατάει γκάζι η Lamda

Ελληνικό: Απορρίφθηκαν οι προσφυγές από το ΣτΕ - Πατάει γκάζι η Lamda

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ελληνικό: Απορρίφθηκαν οι προσφυγές από το ΣτΕ - Πατάει γκάζι η Lamda

Ένα ακόμα από τα τελευταία βήματα για τη λήξη των εκκρεμοτήτων γύρω από τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση της Ευρώπης στο Ελληνικό, πραγματοποιήθηκε με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να απορρίψει την αίτηση ακύρωσης κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που έχει εγκρίνει τις πολεοδομικές μελέτες και τους σχετικούς περιβαλλοντικούς όρους της επένδυσης.

Το ΣτΕ με την απόφαση του απέρριψε τους ισχυρισμούς περί δήθεν μεταβίβασης  των κοινόχρηστων χώρων στη διοίκηση και διαχείριση ιδιωτικών φορέων, καθώς η «ΕΛΛΗΝΙΚΟ» ουδέποτε θα αποκτήσει κυριότητα σε κοινόχρηστους χώρους, ο δε Φορέας Διαχείρισης Κοινοχρήστων κατά το νόμο διοικείται κατά πλειοψηφία από τους Δήμους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου.

Το ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμο και τον ισχυρισμό ότι η θεσμοθέτηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης για τα έργα και τις δραστηριότητες, μετά την ΚΥΑ, συνιστά τροποποίηση της Σύμβασης Αγοραπωλησίας μετοχών.

Σημειώνεται τέλος, ότι το ΣτΕ έκρινε ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων πληροί όλα τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά στοιχεία, ενώ απέρριψε ως αβάσιμους ισχυρισμούς για παραβίαση της νομοθεσίας της Ε.Ε. περί απαγόρευσης κρατικών ενισχύσεων.

Η συγκεκριμένη ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ (αρ2775/2020) η οποία δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα, δίνει το πράσινο φως για την έναρξη της μεγάλης επένδυσης του Ελληνικού, της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη και έρχεται να προστεθεί σε σειρά αιτήσεων ακύρωσης από τρίτους, που έχουν απορριφθεί από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας.

 

Lamda Development: Στη γραμμή εκκίνησης με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση το έργο

Όπως είχε γίνει γνωστό χτες, άλλωστε, η Lamda Development προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας με τις τράπεζες Eurobank και Πειραιώς για την επικαιροποίηση των όρων του κοινοπρακτικού τραπεζικού δανεισμού για τη χρηματοδότηση της πρώτης φάσης του έργου του Ελληνικού, συνολικού  ύψους περίπου 1,16 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της Lamda Development, «η επικαιροποίηση είναι φυσικό επακόλουθο της εξέλιξης του σχεδιασμού της εταιρείας για τις αναπτύξεις της πρώτης πενταετίας του έργου. Μάλιστα αποδεικνύεται ότι οι ελληνικές τράπεζες στηρίζουν τη χρηματοδότηση του μεγαλύτερου έργου ανάπλασης και εμπιστεύονται το όραμα της Lamda Development για τo εμβληματικό έργο του Ελληνικού».

Σύμφωνα με το επιχειρηματικό πλάνο της εταιρείας, η χρηματοδότηση των έργων προϋπολογισμού 2,5 δισ. ευρώ της πρώτης φάσης θα καλυφθεί κατά 1 δισ. από τον εν λόγω τραπεζικό δανεισμό, με το υπόλοιπο ποσό των απαιτούμενων κεφαλαίων, ύψους περίπου 1,5 δισ να προέρχεται από ίδια κεφάλαια.

Υπενθυμίζεται ότι με τη συμμετοχή τους στην έκδοση του ομολόγου της εταιρείας το καλοκαίρι του 2020, πάνω από 11.000 Έλληνες έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στο έργο του Ελληνικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκδηλώνεται ήδη έντονο ενδιαφέρον δυνητικών αγοραστών για τις οικιστικές αναπτύξεις της πρώτης φάσης του έργου.

 

 

Πηγή: liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text