Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Citigroup: Άλμα 57% στα κέρδη ανά μετοχή για τις ελληνικές εισηγμένες το 2021

Citigroup: Άλμα 57% στα κέρδη ανά μετοχή για τις ελληνικές εισηγμένες το 2021

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Citigroup: Άλμα 57% στα κέρδη ανά μετοχή για τις ελληνικές εισηγμένες το 2021

Αισθητή βελτίωση της εταιρικής κερδοφορίας στην Ελλάδα αναμένει για το 2021 η Citigroup, εν μέσω των υψηλών προσδοκιών για ανάκαμψη της οικονομίας, μετά την ύφεση του πανδημικού 2020.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανάλυσή της για την πορεία των μετοχών, η επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι τα κέρδη ανά μετοχή των ελληνικών εταιρειών, οι οποίες είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, θα αυξηθούν κατά 57,2% φέτος έναντι πτώσης 14,8% το προηγούμενο έτος.

Θα πρόκειται, μάλιστα, για την τρίτη καλύτερη επίδοση ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης, μετά το +63,5% των γαλλικών εισηγμένων και το +57,7% των ιταλικών εισηγμένων.

Την ίδια ώρα, η Citigroup προεξοφλεί ότι η μερισματική απόδοση των ελληνικών μετοχών θα διαμορφωθεί στο 6,8%, ένα από τα καλύτερα επίπεδα διεθνώς. Άλλωστε, ο δείκτης CAPE, ο οποίος υπολογίζει τα κυκλικά αναπροσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή, βρίσκεται στο 19x.

Παρ’ όλα αυτά, οι ελληνικές μετοχές, όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία της επενδυτικής τράπεζας, παραμένουν αρκετά «φθηνές» σε σχέση με τις ευρωπαϊκές και τις παγκόσμιες, καθώς ο λόγος τιμής προς κέρδη ανά μετοχή (P/E) βρίσκεται μόλις στο 13x.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αντίστοιχος δείκτης 12μήνου διαμορφώνεται στο 20x, με τις αμερικανικές μετοχές να έχουν επίδοση 23x και τις γερμανικές 16,6x.

 

Πηγή: moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text