Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα (Πέμπτη, 8 Απριλίου 2021) με αργούς ρυθμούς και μειωμένους όγκους η ανάβαση του ΓΔ προς τις 900 μονάδες

Συνεχίζεται και σήμερα (Πέμπτη, 8 Απριλίου 2021) με αργούς ρυθμούς και μειωμένους όγκους η ανάβαση του ΓΔ προς τις 900 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν είναι άσχημη η μέχρι τούδε σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ σημειώνει νέο υψηλό έτους στις 884 μονάδες (+0,30% στις 4.00 μμ) με μειωμένους τζίρους (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με τους διεθνείς δείκτες επίσης σε νέα υψηλά ή κοντά σε υψηλά έτους.

Κανείς δεν ξέρει που και πότε θα κορυφωθεί το τρέχον ανοδικό κύμα, το μόνο που ξέρουμε είναι ότι εμείς οι trend followers δεν πουλάμε όσο ο ΓΔ θα σημειώνει νέο υψηλό ή θα διορθώνει ήπια πάνω από το μέσο του καναλιού του Υψηλού/Χαμηλού 20ημέρου που στην περίπτωσή μας βρίσκεται στις 855 μονάδες.

Εμφάνιση Καταγραφή.PNG

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πωλήσεις το κατά 94% αγορασμένο ΤΧ.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των 55 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και πτωτικά το 1/3 ενώ 4 μετοχές, οι ΕΥΔΑΠ, ΟΤΟΕΛ, ΒΥΤΕ και ΑΛΜΥ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5% σε σύγκριση με δύο, τις ΜΙΓ και ΠΕΙΡ, που σημειώνουν πολύ μεγάλες πτώσεις, -9% και -19% αντίστοιχα.

Η μετοχή της ημέρας : η πιο εντυπωσιακή μετοχή σήμερα είναι η ΕΥΔΑΠ με άνοδο +4,20% και τεράστιο όγκο σχεδόν 400 χιλ τεμαχίων σε νέα υψηλά έτους. Η μετοχή είναι σχετικά υπεραγορασμένη και μάλλον ακατάλληλη για αγορά από μεσο και μεσομακροπρόθεσμους επενδυτές. (Οι βραχυχρόνιοι θα μπορούσαν να ποντάρουν σε συνέχιση της ανόδου με τα δικά τους συστήματα και βάζοντας τα δικά τους stop).

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου δεν δίνει σήμερα καμία μετοχή.

Όμως αρκετές βρίσκονται κοντά στο να δώσουν τέτοια σήματα αγορών όπως οι, ΙΚΤΙΝ, ΑΡΑΙΓ, ΠΛΑΚΡ, ΟΤΕ, ΕΧΑΕ, ΕΛΠΕ, ΚΕΚΡ, ΛΑΜΔΑ και ΠΕΤΡ.

Αντίστροφα σήματα πωλήσεων τείνει να δώσει η ΤΕΝΕΡΓ την οποία κατέχουμε και ενδεχομένως να αραιώσουμε δραστικά αν διασπάσει την εμφανή στήριξη των 12 ευρώ (τρέχουσα τιμή 12,12).

Νέα υψηλά έτους . Πετυχαίνουν σήμερα αρκετές μετοχές όπως οι, ΕΥΔΑΠ, ΑΛΜΥ, ΟΤΟΕΛ, ΔΕΗ, ΙΝΚΑΤ, ΙΝΤΚΑ, ΕΥΡΩΒ, ΣΕΝΕΡ και ΤΙΤ.

Δύο άτυχες μετοχές σημειώνουν σήμερα νέα χαμηλά έτους, οι ΜΙΓ και ΠΕΙΡ. Για την δεύτερη κυκλοφορούν φήμες ότι η επίμαχη ΑΜΚ θα γίνει στα 10 λεπτά, τόσο πληρώνουν οι ξένοι ενδιαφερόμενοι επενδυτές (τρέχουσα τιμή περίπου 30 λεπτά).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (1)

ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ την 08/04/2021 19:33
avatar
Κυριε ΔΗΜΟΠΟΥΛΕ θελω να κανω μια παρατηρηση. Στην παραγραφο που γραφετε για τις μετοχες που διασπουν εγκυρη αντισταση,και σε αυτες που βρισκονται κοντα στο να δωσουν σηματα αγορας η πωλησης,να γραφετε αν θελετε διπλα απο την μετοχη σε παρενθεση και το νουμερο της αντιστασης η της στηρηξης. Ευχαριστω. ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ.
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
συνολικά: 1 | προβολή: 1 - 1

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text