Αρχική | Χ&Α | Χ&Α - Επικαιρότητα | Από τις πιο καλές περιόδους της αγοράς - Ανοδικό το 58% των συνεδριάσεων από την αρχή του έτους

Από τις πιο καλές περιόδους της αγοράς - Ανοδικό το 58% των συνεδριάσεων από την αρχή του έτους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ίσως διανύουμε μία από τις πιο καλές περιόδους της αγοράς. Καθημερινές ήρεμες άνοδοι, χωρίς “φασαρία” και ακρότητες, με αυξανόμενη συνολική αξία συναλλαγών (ο ημερήσιος τζίρος κινείται με ευκολία πλέον, γύρω από τα 80 εκατομμύρια), σε ένα περιβάλλον που δείχνει να είναι αισιόδοξο, παρά τα προβλήματα που προκαλεί η ένταση και η χρονική επιμήκυνση της πανδημίας. Το περιβάλλον αυτό ορίζεται από τη θετικότητα των διεθνών αγορών, τα ικανοποιητικά αποτελέσματα των επιχειρήσεων, τα θετικά μηνύματα από τις γενικές συνελεύσεις και τις ενημερώσεις των αναλυτών και την -επιτέλους- ορατή προοπτική επίλυσης των προβλημάτων του τραπεζικού κλάδου.

Δείτε το διάγραμμα διαδραστικά εδώ.

Ήδη, στις 64 πρώτες συνεδριάσεις αυτού του έτους, οι 37 είναι θετικές (ποσοστό 58%), εξέλιξη που μας προϊδεάζει για μία θετική χρονιά -στο παρελθόν, είχαμε ασχοληθεί με τα στατιστικά των ανοδικών και των πτωτικών συνεδριάσεων και είχαμε καταλήξει στο συμπέρασμα σχετικά με την ανοδικότητα του α’ τριμήνου και τί σημαίνει αυτό για το σύνολο του έτους -θα έχουμε μία αναφορά και στο επόμενο τεύχος.

Θα αργήσουμε να έχουμε σήματα από το Απόλυτο Σύστημα. Άλλωστε, είχαμε προειδοποιήσει ότι, θα υπάρξουν φάσεις που δε θα χρειαστεί να κοιτάμε τα σήματά του, αφού η αγορά θα βρίσκεται σε ανοδική φάση, ή σε απόλυτα πτωτική. Αυτό είναι ένα από τα ωραία στοιχεία αυτού του συστήματος, που οδηγεί σε κέρδη, η διασφαλίζει τα κεφάλαια του επενδυτή, χωρίς κάποιος να δαπανά ιδιαίτερα πολύ χρόνο.

Δείτε το διάγραμμα διαδραστικά εδώ.

Η μεγάλη μας απορία αυτών των ημερών είναι, όχι τί γίνεται με τις μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά ποιός αγοράζει καθημερινά τις μετοχές που διακινούνται και τί προσδοκά;
Σήμερα, σε έναν όγκο 19 εκατομμυρίων μετοχών, υπήρξε αξία συναλλαγών 5,6 εκατομμυρίων ευρώ. Όσο και αν το σκεφτούμε, δε μπορούμε να αντιληφθούμε τί προσδοκά κάποιος, όταν όλοι εδώ και μέρες γνωρίζουμε πως, εντός των επομένων ημερών θα υπάρξει το split 16,5 παλαιές προς 1 νέα, που θα οδηγήσει τη μετοχή κάτω από τα 10 λεπτά (η λογική λέει ότι θα πάει στα 0,06 ευρώ).

Συμπερασματικά, δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας. Όλα δείχνουν να πηγαίνουν θετικά και η εκτίμησή μας για ένα πολύ καλό έτος, το οποίο θα κλείσει πάνω από τις 1.000 μονάδες, επιβεβαιώνεται -παρά το ότι είναι μόλις Απρίλιος και συνεπώς αρκετά νωρίς για να κριθεί με ασφάλεια.

Από αύριο, θα ξεκινήσει η προδημοσίευση των άρθρων του επόμενου τεύχους, το οποίο θα κυκλοφορήσει την προσεχή Τρίτη.

Επίσης, αύριο θα υπάρξει και το πρόγραμμα σεμιναρίων των επομένων μηνών, κάτι που καθυστερήσαμε αρκετά.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text