Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | ΕΥΔΑΠ: Στην αρχή του τέλους ο διαγωνισμός για την Ψυττάλεια

ΕΥΔΑΠ: Στην αρχή του τέλους ο διαγωνισμός για την Ψυττάλεια

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΕΥΔΑΠ: Στην αρχή του τέλους ο διαγωνισμός για την Ψυττάλεια

"Στην αρχή του τέλους έχει μπει ο διαγωνισμός για την διαχείριση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυττάλειας".

Αυτό επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Χ. Σαχινίδης κατά την διάρκεια ενημέρωσης των εκπροσώπων Τύπου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Capital.gr σχετικά με την προσφυγή που θα καταθέσει η Άκτωρ η οποία συμμετέχει από κοινού με την ΑΒΑΞ, στο διαγωνισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Σαχίνη "μπορεί να υπάρξουν προσφυγές και μπορεί ο διαγωνισμός να καθυστερήσει μερικούς μήνες, ωστόσο αυτό δεν μας ανησυχεί. Μέχρι τώρα έχουμε δικαιωθεί σε όλα αυτά που έχουμε κάνει".

Σύμφωνα με τα στελέχη της ΕΥΔΑΠ, ο διαγωνισμός της Ψυττάλειας αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Όπως έγραψε το Capital η Ακτωρ αναμένεται να καταθέσει προσφυγή προκειμένου να μην ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές που έχουν υποβληθεί από τα δύο κοινοπρακτικά σχήματα (Suez – ΤΕΡΝΑ- Ιntrakat, Μυτιληναίος – Χ.Κωνσταντινίδης- ACEA) για το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 260 εκατ. ευρώ.

Επίσης όπως έγινε γνωστό από την διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, ο δείκτης βαρύτητας στον εν λόγω διαγωνισμό μεταξύ οικονομικής και τεχνικής προσφοράς είναι 70% - 30% αντίστοιχα,    που σημαίνει ότι η οικονομική προσφορά θα κρίνει τον ανάδοχο του έργου.

Να σημειωθεί ότι προ ημερών το διοικητικό σύμβούλιο της ΕΥΔΑΠ προχώρησε στην αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών των συμμετεχόντων δίνοντας μικρή διαφορά στην βαθμολογία μεταξύ των δύο πρώτων σχημάτων.

Ειδικότερα το σχήμα ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. – ΑΒΑΞ – ΕΡΓΟΤΕΜ βαθμολογήθηκε με 109,93, το σχήμα INTRAKAT – SUEZ INTERNATIONAL – ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ με 108,0 και η κοινοπραξία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ – ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ βαθμολογήθηκε με 106,0.

Ο διαγωνισμός την διαχείριση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) της Ψυττάλειας έχει περάσει από σαράντα κύματα τους τελευταίους μήνες, με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), πάγωμα της διαγωνιστικής διαδικασίας και έγκριση δύο παρατάσεων της σύμβασης (η δεύτερη παράταση έληξε 31 Μαρτίου 2021) στο σχήμα των ΑΚΤΩΡ – Άβαξ που είναι εγκατεστημένοι την Ψυττάλλεια από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του κέντρου.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει δώσει μία ακόμη παράταση της σύμβασης, η οποία όμως θα λήξει αυτόματα, μόλις υπάρξει ανάδοχος στο διαγωνισμό.

 

Πηγή: capital.gr

Ελένη Μπότα

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text