Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Scope: Το 2023 θα καλύψει το χαμένο έδαφος της πανδημίας η Ελλάδα

Scope: Το 2023 θα καλύψει το χαμένο έδαφος της πανδημίας η Ελλάδα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η ελληνική οικονομία θα είναι μία από τις τελευταίες που θα ανακάμψουν από τον κορωνοϊό, καθώς σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Scope Ratings θα μπορέσει να επιστρέψει στα προ-πανδημίας επίπεδα μόνο το 2023.

scope-to-2023-tha-kalypsei-to-chameno-edafos-tis-pandimias-i-ellada0

Στο μέτωπο του χρέους, το οποίο υπολογίζεται ότι θα αυξηθεί κατά 35 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με πριν από δύο χρόνια, η Ελλάδα θα πρέπει να φτάσει στο 2024 για να επιστρέψει στα επίπεδα του 2019. «Αυτό δείχνει ότι οι δημοσιονομικές επιπτώσεις του σοκ του κορωνοϊού είναι κυρίως κυκλικές, αφού στην πράξη αναβάλλουν τη δημοσιονομική προσαρμογή που αναμενόταν προηγουμένως», εξηγούν οι αναλυτές του οίκου αξιολόγησης.

scope-to-2023-tha-kalypsei-to-chameno-edafos-tis-pandimias-i-ellada1

Σε ό,τι αφορά την απασχόληση, η Scope υπολογίζει ότι το ποσοστό της ανεργίας θα είναι το 2024 σχεδόν 5 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο σε σχέση με το 2019.

scope-to-2023-tha-kalypsei-to-chameno-edafos-tis-pandimias-i-ellada2

«Οι επιπτώσεις του κορωνοϊού είναι δομικές για τα δημόσια οικονομικά των περισσότερων χωρών, διαφέρουν στην ανάπτυξη του ΑΕΠ –η Ευρωζώνη μένει πίσω σε σχέση με τις ΗΠΑ και τις σκανδιναβικές χώρες- αλλά είναι ηπιότερες στις αγορές εργασίας σε σύγκριση με την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση, ειδικά στις ανεπτυγμένες οικονομίες», είναι το γενικό συμπέρασμα της Scope.

 

Πηγή: moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text