Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζονται και σήμερα (Παρ, 9/4/2021) τα νέα υψηλά του ΓΔ με διστακτικό ρυθμό

Συνεχίζονται και σήμερα (Παρ, 9/4/2021) τα νέα υψηλά του ΓΔ με διστακτικό ρυθμό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Καλοδεχούμενη είναι και η σημερινή μικρή άνοδος της αγοράς με τον ΓΔ να ενισχύεται κατά +0,40% (στις 888 μονάδες, στις 4.10 μμ) με μικρό τζίρο (63 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με σταθεροποιητικές τάσεις στα υψηλά έτους στους ευρωπαϊκούς δείκτες.

Η διαγραμματική θέση του ΓΔ είναι σχετικά εύκολα χειρίσιμη. Ο εν λόγω δείκτης κινείται σε σαφή ανοδική τάση χωρίς να έχει βρεθεί σε υπεραγορασμένα επίπεδα (κατ εμάς άνω του +13% από το κυλιόμενο Χαμηλό 20 ημερών). Η απόσταση της τρέχουσας τιμής του ΓΔ από το stop loss – ΧΚ20 των 831 μονάδων είναι λογική και ανεκτή από εμάς (είναι 6,70% μετρημένη από το τρέχον των 888 μονάδων).

Συνεπώς διατηρούμε τις long θέσεις μας χωρίς να φοβόμαστε ότι θα πάθουμε μεγάλη ζημιά αν τυχόν αντιστραφεί απότομα ο ΓΔ και χτυπήσει το στοπ των 831 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 δείχνοντας ότι το πλάτος της αγοράς συμφωνεί με το θετικό πρόσημο του ΓΔ. Πέντε μετοχές, οι ΑΒΑΞ, ΕΛΧΑ, ΙΚΤΙΝ, ΠΛΑΘ, ΟΛΥΜΠ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +7% ενώ καμία μετοχή δεν χάνει περισσότερο του -2%. Η σχέση 5 ημερήσιοι winners προς 0 losers επιβεβαιώνει και πάλι την ανοδική τάση της αγοράς.

Η μετοχή της ημέρας : Θα θεωρούσαμε δύο, την ΕΛΧΑ που με μεγάλη άνοδο +6,80% και μεγάλους όγκους 380 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής σημειώνει νέο υψηλό έτους και τον ΙΚΤΙΝ που με μεγάλη άνοδο +5% και μεγάλους όγκους 470 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής διασπά ανοδικά το αγκίστρι του (την πρώτη μετά από διασπασθέντα στροφέα κορυφή) δίδοντας σήμα ενίσχυσης θέσεων.

Εκτός από τον ΙΚΤΙΝ, σήματα ενίσχυσης θέσεων δίνει σήμερα και η ΕΕΕ με ήπια άνοδο και όγκους.

Τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις στροφέων – υψηλών τριμήνου ή των αγκιστριών τους οι, ΠΛΑΚΡ, ΜΠΡΙΚ, ΚΕΚΡ, ΟΤΕ, ΑΡΑΙΓ και ΕΧΑΕ. Αντίστροφα σήματα πωλήσεων τείνουν να δώσουν οι, ΤΕΝΕΡΓ και ΙΝΛΟΤ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΕΛΧΑ, ΑΒΑΞ, ΙΚΤΙΝ, ΑΛΦΑ, ΠΛΑΘ, ΚΡΙ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΜΥΤΙΛ, ΑΛΜΥ, ΦΡΛΚ, ΕΥΡΩΒ, ΟΤΟΕΛ ενώ καμία δεν σημειώνει χαμηλά έτους.

Μεγάλους όγκους (συσσωρεύσεις) διακρίνουμε σε ΕΛΧΑ, ΑΒΑΚΑ, ΙΚΤΙΝ.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text