Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | JP Morgan προς επενδυτές: Κατοχυρώστε τα κέρδη στα ελληνικά ομόλογα

JP Morgan προς επενδυτές: Κατοχυρώστε τα κέρδη στα ελληνικά ομόλογα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
JP Morgan προς επενδυτές: Κατοχυρώστε τα κέρδη στα ελληνικά ομόλογα

Η Ελλάδα ενδέχεται σύντομα να βγει ξανά στις αγορές και το γεγονός αυτό συνηγορεί στο ότι είναι πολύ πιθανό να επηρεαστούν τα spreads, επισημαίνει σε νέα της έκθεση η JP Morgan.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος συστήνει στους επενδυτές να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους στα ελληνικά κρατικά ομόλογα. Σύμφωνα με την JP Morgan, το 7ετές και 10ετές ομόλογο πρόσφεραν σχετικές υπεραποδόσεις στην καμπύλη και διόρθωσαν τη σχετική τους φθηνή αποτίμηση.

Ο οίκος αναμένει τις επόμενες εβδομάδες από τα εγχώρια ομόλογα και spreads να επανέλθουν σε αυτά τα επίπεδα, είτε μέσω μιας νέας έκδοσης (εντός δευτέρου τριμήνου) είτε μέσω του κάποιου υφιστάμενου τίτλου, που θα μπορούσε να επηρεάσει τα spreads.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το spread θα υποχωρήσει από τα τρέχοντα επίπεδα των 113 μ.β στις 100 μ.β τον Ιούνιο, και στις 90 μ.β τον Σεπτέμβριο ενώ προς το τέλος του έτους, αναμένεται να κινηθεί στις 100 μ.β, στο πλαίσιο μίας γενικότερης αύξησης των spreads στην Ευρώπη.

Παράλληλα, η JP Morgan εκτιμά πως το εγχώριο ΑΕΠ θα διαμορφωθεί στα 174 δισ. ευρώ το 2021, και αναμένει ανάπτυξη 5% για την ελληνική οικονομία.

Το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού προβλέπεται να διαμορφωθεί στο 6,3% του ΑΕΠ και το πρωτογενές έλλειμμα στο 3,6%, με το χρέος να φτάνει στο 201% του ΑΕΠ. Το έλλειμμα στο εξωτερικό ισοζύγιο θα είναι της τάξης του 6,4% και η ανεργία θα διαμορφωθεί στο 16,7%.

Τέλος, ο οίκος συνεχίζει να διατηρεί θετικό outlook για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας λόγω της ευνοϊκής προσφοράς έναντι των αγορών της ΕΚΤ, των «εποικοδομητικών» μακροοικονομικών προοπτικών και της σταθερότητας του πολιτικού συστήματος.

 

Πηγή: Reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text