Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κατάφερε σήμερα (Δευτ, 12/4/2021 για λίγη ώρα, να εκπορθήσει τις 900 μονάδες, αλλά τώρα, 4.10 μμ, έχει υποχωρήσει αρκετά χαμηλότερα, στις 895 μονάδες

Ο ΓΔ κατάφερε σήμερα (Δευτ, 12/4/2021 για λίγη ώρα, να εκπορθήσει τις 900 μονάδες, αλλά τώρα, 4.10 μμ, έχει υποχωρήσει αρκετά χαμηλότερα, στις 895 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ενδιαφέρουσα είναι η σημερινή συνεδρίαση όσον αφορά τις προσπάθειες του ΓΔ να ανακτήσει τις 900 μονάδες. Πράγματι, από τις 12.30 έως τις 13.45 , είχε καταφέρει να βρεθεί πάνω από αυτό το επίμαχο ψυχολογικό επίπεδο, αλλά στην συνέχεια σημείωσε γραμμική σχεδόν υποχώρηση καταλήγοντας αυτή τη στιγμή στις 895 μονάδες (+0,40%).

Από μεσοπρόθεσμη σκοπιά, που είναι και πιο εύστοχη, ο ΓΔ δείχνει πολύ δυνατός και ικανός λόγω ανοδικού momentum να κατακτήσει και να βαστήξει τις 900 μονάδες.

Η αίσθησή μας θα διαψευσθεί μόνον αν ο ΓΔ χάσει άμεσα το μισό του 20ήμερου ανοδικού κύματος από τις 830 έως τις 900 μονάδες δηλαδή αν πέσει κάτω από τις 865 μονάδες (-4% από τώρα).

Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 865 μονάδες, η κατάκτηση των 900 μονάδων θα είναι πιθανότατη.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το σχεδόν πλήρες μετοχών Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Παρά το καθαρά ανοδικό πρόσημο του ΓΔ, οι ανοδικές μετοχές ισαριθμούν των καθοδικών ενώ 6 μετοχές, οι ΕΛΧΑ, ΤΕΝΕΡΓ, ΕΤΕ, ΠΛΑΘ, ΜΙΓ και ΕΛΠΕ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +6% σε σύγκριση μιας, του μαύρου πρόβατου, της ΠΕΙΡ που σημειώνει μεγάλη πτώση πολύ χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας :Από άποψης ανόδου και όγκων είναι οι ΕΛΧΑ και οι ΕΤΕ οι οποίες όμως είναι αρκετά υπεραγορασμένες και θα είναι αμφίβολο αν θα πρέπει να αγοραστούν σε τόσο υψηλά (σχετικά) επίπεδα από μεσοπρόθεσμο επενδυτή, αλλά από βραχυπρόθεσμο επενδυτή θα μπορούσαν να αγοραστούν με σκοπό να εκμεταλλευθούν το βραχυχρόνιο momentum.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα μεσομακροπρόθεσμα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα – υψηλού τριμήνου ή σήματα πωλήσεων με αντίστροφη σηματοδότηση.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΕΛΠΕ, ΑΡΑΙΓ, ΜΠΡΙΚ, , ΕΧΑΕ και ΟΛΘ και αντίστροφα σήματα πωλήσεων μόνον η ΙΝΛΟΤ που πλησιάζει επικίνδυνα την στήριξη των 0,168 ευρώ.

Αρκετές μετοχές πετυχαίνουν σήμερα σαν τον ΓΔ νέα υψηλά έτους και είναι αυτή τη στιγμή οι, ΕΛΧΑ, ΠΛΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΦΡΛΚ, ΑΒΑΞ, ΑΛΦΑ, ΟΤΟΕΛ, ΟΠΑΠ, ΙΚΤΙΝ, ΤΙΤ, ΑΛΜΥ, ΙΚΤΙΝ. Αντίθετα, καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους.

Μεγάλους όγκους συσσωρεύσεων διακινούν σήμερα οι, ΕΛΧΑ, ΕΤΕ και ΠΛΑΘ.

Δείκτης τραπεζών : με καλή άνοδο +1,30% κινείται σε νέα υψηλά έτους των 600 μονάδων (από 900 μονάδες στις αρχές του 2020).

Η ΠΕΙΡ είναι και σήμερα ο μεγάλος loser της συνεδρίασης με πτώση αυτή τη στιγμή -15% προσεγγίζοντας τα 25 λεπτά από 3,30 ευρώ στις αρχές του 2020. …..άτυχη τράπεζα.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text