Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Goldman Sachs: Πιο κοντά ήρθε η ανοσία -και το άνοιγμα- της Ευρώπης

Goldman Sachs: Πιο κοντά ήρθε η ανοσία -και το άνοιγμα- της Ευρώπης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα εμβολιασμών ξεπερνά τις προσδοκίες της Goldman Sachs, δικαιώνοντας την αισιοδοξία της για τις οικονομίες της περιοχή. Καλύτερα των προσδοκιών της εκτυλίσσεται το ευρωπαϊκό πρόγραμμα εμβολιασμών, επισημαίνει η Goldman Sachs σε τελευταία ανάλυσή της, με αποτέλεσμα να προβλέπει ότι το 50% του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου έως τα τέλη Ιουνίου (έναντι του Ιουλίου που προέβλεπαν οι προηγούμενες εκτιμήσεις της). Τα στοιχεία αυτά δικαιώνουν την αισιοδοξία του αμερικανικού επενδυτικού οίκου για την Ευρώπη, καθώς η Goldman Sachs περιμένει ρυθμούς ανάπτυξης 5,1% στην Ευρωζώνη φέτος, δηλαδή πολύ υψηλότερους από το 4,2% που περιμένει η αγορά.

goldman-sachs-pio-konta-irthe-i-anosia-kai-to-anoigma-tis-eyropis0

Οι εκτιμήσεις του οίκου φέρνουν πιο κοντά το στόχο της επίτευξης συλλογικής ανοσίας, σε μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για το άνοιγμα των οικονομιών και κυρίως για τις χώρες που εξαρτώνται από τον τουρισμό, όπως είναι η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η Goldman Sachs επισημαίνει ότι σχεδόν όλες οι ανεπτυγμένες χώρες τα πήγαν καλύτερα από ό,τι περίμενε στους εμβολιασμούς το Μάρτιο, με τις επιδόσεις να είναι ιδιαιτέρως θετικές στην Ε.Ε. και τον Καναδά. Οι αποστολές εμβολίων αναμένεται να επιταχυνθούν τον Απρίλιο, με την επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας των Pfizer-BioNTech, Moderna και Johnson & Johnson. Την ίδια στιγμή, όμως, οι κυβερνήσεις θα εξαρτώνται περισσότερο από τα τρία αυτά εμβόλια, λόγω των ηλικιακών περιορισμών στη χορήγηση του σκευάσματος της AstraZeneca.

Με αυτά τα δεδομένα, η Goldman Sachs περιμένει την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος της Ευρώπης, αφού τα 280 εκατ. δόσεις που αναμένονται από Pfizer, Moderna και J&J μέσα στο δεύτερο τρίμηνο δείχνουν ότι τα προβλήματα του προηγούμενου διαστήματος θα ξεπεραστούν. «Ως αποτέλεσμα, η Ε.Ε. θα εξαρτάται λιγότερο από την AstraZeneca και δεν πιστεύουμε ότι οι ηλικιακοί περιορισμοί θα επιβραδύνουν σημαντικά τους εμβολιασμούς», επισημαίνουν οι αναλυτές.

Συνολικά, η Goldman Sachs υπολογίζει ότι το 50% του πληθυσμού θα έχει κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση στις αρχές Μαΐου στη Βρετανία (έναντι προηγούμενου στόχου για τον Απρίλιο), στα μέσα Μαΐου στις ΗΠΑ (έναντι στόχου για το Μάιο), στα τέλη Μαΐου στον Καναδά (έναντι του Ιουνίου), στα τέλη Ιουνίου στην Ευρώπη (έναντι του Ιουλίου), στα μέσα Αυγούστου στην Αυστραλία (έναντι του Ιουλίου) και στα τέλη Αυγούστου στην Ιαπωνία (έναντι του Αυγούστου).

goldman-sachs-pio-konta-irthe-i-anosia-kai-to-anoigma-tis-eyropis1

Σε ό,τι αφορά τις τέσσερις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία), όλες τους αναμένεται να έχουν εμβολιάσει το 50% του πληθυσμού τους με τουλάχιστον μία δόση στα τέλη Ιουνίου.

«Συνδυάζοντας αυτό το χρονοδιάγραμμα με τις εκτιμήσεις μας για τα κρούσματα, υπολογίζουμε ότι η συνολική ανοσία έχει ήδη αγγίξει το 60% στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα πιάσει το 60% σε δέκα ημέρες στις ΗΠΑ, το Μάιο στην Ιταλία, τον Ιούνιο στη Γερμανία και την Ισπανία, τον Ιούλιο στον Καναδά και τη Γαλλία, τον Αύγουστο στην Αυστραλία και την Ιαπωνία», επισημαίνουν οι αναλυτές.

goldman-sachs-pio-konta-irthe-i-anosia-kai-to-anoigma-tis-eyropis2

 

Πηγή: moneyreview.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text