Αρχική | Διάφορα | Εισηγμένες Εταιρίες | Τι σχεδιάζει η Prodea στο τουριστικό real estate σε Ελλάδα και Κύπρο

Τι σχεδιάζει η Prodea στο τουριστικό real estate σε Ελλάδα και Κύπρο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τι σχεδιάζει η Prodea στο τουριστικό real estate σε Ελλάδα και Κύπρο

Της Ελένης Μπότα

Μεγάλα επενδυτικά projects στον τουριστικό τομέα τόσο στην Κύπρο, όσο και στην Ελλάδα και ενδεχομένως στην Ιταλία σχεδιάζουν από κοινού οι όμιλοι Prodea, Invel και YODA Group του Ι. Παπαλέκα, με όχημα την εταιρεία Mediterranean Hospitality Venture (MHV) η αξία του χαρτοφυλακίου της οποίας σύντομα θα ανέρχεται στα 400 εκατ. ευρώ.

Όπως δηλώνει στο capital.gr ο Διευθύνων Σύμβουλος της Prodea, Aριστοτέλης Καρυτινός, τα σχέδια επέκτασης της Mediterranean Hospitality Venture (MHV), είναι πολλά, καθώς  εκτός από την αγορά της Κύπρου, η εταιρεία θα εστιάσει στο ξενοδοχειακό τομέα της Ελλάδας και ενδεχομένως και της Ιταλίας.

Η MHV, κατέχει το 100% της εταιρείας στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο The Landmark Nicosia, ενώ ενεργώντας ως κοινό επενδυτικό όχημα των τριών ομίλων, ανακοίνωσε χτες την εξαγορά του 100% των μετοχών της εταιρείας Parklane Hotels, ιδιοκτήτριας του πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa Limassol και του Park Tower που αποτελείται από 20 πολυτελή διαμερίσματα στη Λεμεσό Κύπρου.

Σύμφωνα με τον κ. Καρυτινό το Parklane, είναι κορυφαίο παραθαλάσσιο θέρετρο πολυτελείας της Κύπρου (ρωσικών συμφερόντων), ενώ  βρίσκεται στο καλύτερο σημείο του νησιού, την Λεμεσό.

Μέσα στο επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον κ. Καρυτινό θα περάσει στην Mediterranean Hospitality Venture (MHV) και το ξενοδοχείο Aphrodite Hills Resort.

To Aphrodite Hills Resort εκτείνεται σε έκταση γης άνω των 2.300 στρεμμάτων με βλάστηση που καλύπτει το μεγαλύτερο ποσοστό ολόκληρης της έκτασης, ενώ διαθέτει και γήπεδο γκολφ, 500 χιλιάδες τετραγωνικών μέτρων το οποίο και είναι ο πυρήνας του πολυβραβευμένου θέρετρου, στην Πάφο.

Μετά  την απόκτηση των τριών παραπάνω ξενοδοχειακών μονάδων, η αξία του χαρτοφυλακίου της Mediterranean Hospitality Venture θα ανέρχεται στα 400 εκατ. ευρώ (Θα περιλαμβάνονται και επενδύσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ στο ξενοδοχείο The Landmark Nicosia).

Όπως αναφέρει ο κ. Καρυτινός τα σχέδια για την ΜΗV από τους τρεις της μετόχους είναι πολλά καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο εισόδου θεσμικών επενδυτών στο μετοχικό της κεφάλαιο αλλά και ενδεχόμενη είσοδό της στο Χρηματιστήριο.

Αναφορικά με τα 13 ακίνητα (κυρίως γραφεία και καταστήματα) που κατέχει η Prodea, μέσω του Picasso Fund, στην Ιταλία, σύμφωνα με τον κ. Καρυτινό έχει αναθεωρηθεί η απόφαση για άμεση πώληση των ακινήτων αυτών και σύντομα θα ανακοινωθούν νέα σχέδια, με γνώμονα πάντα το συμφέρον και την μέγιστη δυνατή απόδοση για  την μεγαλύτερη Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (ΑΕΕΑΠ) στην χώρα μας.

Τέλος αναφορικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που σχεδίαζε η Prodea, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αναφέρει ότι "Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερη και περίπλοκη με τις διεθνείς συνθήκες να υπαγορεύουν μια στάση αναμονής. Παραμένει πάντως στρατηγικός μας στόχος".

Όσον αφορά την πορεία των ακινήτων, ο κ. Καρυτινός ξεκαθαρίζει ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον καθ' όλη την διάρκεια της πανδημίας και τονίζει ότι η αγορά ακινήτων είναι απόλυτα συνυφασμένη με την πορεία της οικονομίας.

Εκτιμά δε ότι η ανάκαμψη στα ακίνητα αναμένεται στο τέλος του έτους, αρχές του 2022.

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text