Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Kraken: Προειδοποίηση ότι έρχεται αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα

Kraken: Προειδοποίηση ότι έρχεται αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σαφή προειδοποίηση ότι οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο θα αρχίσουν να θεσπίζουν ρυθμιστικό πλαίσιο για την χρήση του bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων, απηύθυνε ο διευθύνων σύμβουλος της Kraken, του τέταρτου μεγαλύτερου χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο από πλευράς όγκου συναλλαγών.

Μία σειρα αξιωματούχων, από την υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν έως την πρόεδρο της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την χρήση του bitcoin σε ξέπλυμα χρήματος, σε χρηματοδότηση τρομοκρατίας και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων.

«Πιστεύω ότι θα τεθεί κάποιο ρυθμιστικό πλαίσιο», ανέφερε ο Τζέσε Πάουελ, διευθύνων σύμβουλος της Kraken, σε συνέντευξή του στο CNBC. Το Kraken σχεδιάζει να εισαχθεί στο χρηματιστήριο το επόμενο έτος, αφού ο όγκος συναλλαγών του έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ στη διάρκεια του πρώτου φετινού τριμήνου.

Το μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων, το Coinbase, αναμένεται να πραγματοποιήσει IPO την Τετάρτη, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αποτίμηση της τάξης των 100 δισ.δολαρίων, ξεπερνώντας ακόμη και αυτή οπερέιτορς, όπως του Intercontinental Exchange, του ιδιοκτήτου του χρηματιστηρίου αξιών της Νέας Υόρκης.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Kraken θεωρεί ότι οι ανησυχίες των ρυθμιστικών αρχών για τα κρυπτονομίσματα δεν πρόκειται να εξαλειφθούν σύντομα. Σύμφωνα με πρόταση της αμερικανικής κυβέρνησης, τα άτομα που διακρατούν κρυπτονομίσματα σε ιδιωτικό ψηφιακό πορτοφόλι θα πρέπει να ελέγχονται από τις αρχές σε περίπτωση που κάνουν συναλλαγές ύψους 3.000 δολαρίων και άνω.

«Κάτι αντίστοιχο όμως με αυτό θα μπορούσε πραγματικά να πλήξει τα κρυπτονομίσματα», επισημαίνει ο Πάουελ. Τα κρυπτονομίσματα, όπως το bitcoin, χρησιμοποιούνται συχνά σε παράνομη δραστηριότητα επειδή τα άτομα που κάνουν συναλλαγές με αυτά χρησιμοποιούν ψευδώνυμα – για παράδειγμα μπορείς να δείς πού στέλνονται τα κεφάλαια, όχι όμως ποιός τα στέλνει ή ποιός τα παραλαμβάνει.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η χρήση κρυπτονομισμάτων για παράνομες δραστηριότητες ενδεχομένως να φθίνει. Η παράνομη δραστηριότητα εκπροσώπησε μόλις το 0,34% του συνολικού ογκου συναλλαγών με κρυπτονομίσματα πέρυσι, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Chainalysis. Πρόκειται για ποσοστό περίπου 2% χαμηλότερο από το 2019.

Οι ΗΠΑ δεν είναι η μοναδική χώρα που εξετάζει αυστηρούς κανονισμούς για τα κρυπτονομίσματα. Για παράδειγμα, στην Ινδία, η κυβέρνηση εξετάζει νόμο που θα μπορούσε να απαγορεύσει τα κρυπτονομίσματα και μάλιστα να τιμωρήσει όποιον διακρατεί τέτοιου είδους ενεργητικό ή κάνει συναλλαγές.

 

 

Πηγή: moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text