Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Και πάλι σήμερα, Τρίτη, 13 Απριλίου 2021, δείχνει ο ΓΔ να αποκρούεται καθοδικά από το ψυχολογικό επίπεδο των 900 μονάδων

Και πάλι σήμερα, Τρίτη, 13 Απριλίου 2021, δείχνει ο ΓΔ να αποκρούεται καθοδικά από το ψυχολογικό επίπεδο των 900 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ισχυρή αποδεικνύεται η αντίστασή των 900 μονάδων καθώς για δυο φορές, χθες και απ ότι φαίνεται και σήμερα, δεν επιτρέπει στον ανερχόμενο ΓΔ να την διασπάσει.

Βέβαια, η μη-διάσπαση δεν σημαίνει και καθοδική αναστροφή. Για να γίνει μεσοπρόθεσμη καθοδική αναστροφή θα πρέπει ο ΓΔ να διασπάσει καθοδικά κάποιες στηρίξεις, την μέση τιμή του 20ήμερου (τώρα στις 865 μονάδες), την γραμμή του ΕΚΜΟ30 (τώρα στις 850 μονάδες) και το κυλιόμενο Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών (τώρα στις 831 μονάδες).

Προς το παρόν εμείς τηρούμε στάση αναμονής προσέχοντας τις τρεις αναφερθείσες στηρίξεις. Όσο αυτές παραμένουν αδιάσπαστες, εμείς θα είμαστε ήσυχοι και αισιόδοξοι.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 94% με μετοχές και 6% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Μπορεί αυτή τη στιγμή (4.00 μμ) ο ΓΔ να κινείται ήπια ανοδικά (+0,05%), όμως η συνεδρίαση στη πραγματικότητα είναι καθοδική αφού τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών φέρουν αρνητικό πρόσημο ενώ δυο μετοχές, οι ΠΕΙΡ και ΒΙΟ σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% και δυο, οι ΒΙΟ και ΒΥΤΕ σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : δεν θεωρούμε την ΠΕΙΡ με την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας (+8%) καθώς οι όγκοι της, 6,5 εκατ τεμάχια μέχρις στιγμής είναι μικρότεροι του μέσου όρου των περίπου 20 εκατ ημερησίως της πρόσφατης καθίζησης της μετοχής. Το ίδιο ισχύει και για την ΜΙΓ που σημειώνει μεν μεγάλη άνοδο, σχεδόν +7%, αλλά με μικρούς όγκους.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδική ή αντίστοιχα καθοδική διάσπαση αντίστασης/στήριξης υψηλού/χαμηλού τριμήνου.

Μετοχές που τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών : μόνον οι ΕΧΑΕ και ΟΛΘ και μετοχές που τείνουν να δώσουν αντίστροφα σήματα πωλήσεων, μόνον οι ΕΛΛ και ΣΑΡ.

Σαφώς η τάση της αγοράς είναι ανοδική (παρά τον δισταγμό του ΓΔ να διασπάσει τις 900 μονάδες) καθώς αρκετές μετοχές σημειώνουν σήμερα νέα υψηλά έτους (οι ΜΠΕΛΑ, ΜΟΗ,ΕΕΕ, ΦΡΛΚ, ΑΛΦΑ, ΤΙΤΚ και ΜΥΤ) ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text