Αρχική | Πολιτική | Διεθνής Πολιτική | Προσηλωμένη η Τουρκία σε πλήρη ένταξη στην Ε.Ε.

Προσηλωμένη η Τουρκία σε πλήρη ένταξη στην Ε.Ε.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Προσηλωμένη η Τουρκία σε πλήρη ένταξη στην Ε.Ε.

Η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στην πλήρη ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποβάθμιζε τα τελευταία χρόνια την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η Ε.Ε. είχε οξύνει την κριτική στην Άγκυρα για την εξωτερική της πολιτική και για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, απειλώντας παράλληλα με κυρώσεις και για την τουρκική δραστηριότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Τον περασμένο μήνα, η Ε.Ε. άνοιξε την πόρτα προς τον εκσυγχρονισμό της τελωνειακής ένωσης με την Τουρκία.

Την περασμένη εβδομάδα η ηγεσία της Ε.Ε. δήλωσε στην Άγκυρα ότι θα υποβάλει πρόταση για τη διασφάλιση της ροής χρηματοδότησης ως προς τους πρόσφυγες που φιλοξενεί η Άγκυρα. Πάντως, η επίσκεψη της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στην Άγκυρα σημαδεύτηκε από το «sofagate». Η πρόεδρος της Κομισιόν ξεκαθάρισε ότι δε θα επιτρέψει ποτέ να ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο με αυτό που έγινε στην Άγκυρα, όταν αναγκάστηκε να καθίσει μακριά από τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Τουρκίας.

Αν ήταν δυνατόν, θα επέστρεφα τον χρόνο πίσω για να διορθώσω την κατάσταση, είχε δηλώσει το Σάββατο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ αναφερόμενος στο «sofagate», ενώ τόνισε ότι έχει χάσει τον ύπνο του από την ημέρα του επεισοδίου.

 

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text