Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 5% στον δείκτη μισθολογικού κόστους

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 5% στον δείκτη μισθολογικού κόστους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 5% στον δείκτη μισθολογικού κόστους

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τον τριμηνιαίο Δείκτη Μισθολογικού Κόστους, στο σύνολο της οικονομίας1 , εκτός από τον Πρωτογενή Τομέα και τις Δραστηριότητες των Νοικοκυριών, για το Δ΄ τρίμηνο του έτους 2020. Ειδικότερα:

▪ Ο Δείκτης Μισθολογικού Κόστους του Δ΄ τριμήνου 2020, χωρίς καμία διόρθωση (εποχική ή διόρθωση ως προς τον αριθμό των εργασίμων ημερών), σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Δ΄ τριμήνου 2019, παρουσιάζει αύξηση κατά 5,0% έναντι αύξησης 2,4% κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2019 προς το 2018 (Πίνακας 1, Δείκτης Ι).

▪ Ο Δείκτης Μισθολογικού Κόστους του Δ΄ τριμήνου 2020, με εποχική διόρθωση αλλά χωρίς διόρθωση ως προς τον αριθμό των εργασίμων ημερών, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Δ΄ τριμήνου 2019, παρουσιάζει αύξηση κατά 4,5% έναντι μείωσης 0,1% κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2019 προς το 2018 (Πίνακας 1, Δείκτης ΙΙ).

▪ Ο Δείκτης Μισθολογικού Κόστους του Δ΄ τριμήνου 2020, με διόρθωση ως προς τον αριθμό των εργασίμων ημερών αλλά χωρίς εποχική διόρθωση, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Δ΄ τριμήνου 2019, παρουσιάζει αύξηση κατά 4,6% έναντι αύξησης 4,0% κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2019 προς το 2018 (Πίνακας 1, Δείκτης ΙΙΙ). Στο Γράφημα 1 που ακολουθεί παρουσιάζεται η εξέλιξη του Δείκτη Μισθολογικού Κόστους για τη χρονική περίοδο: Α΄ τρίμηνο 2008 - Δ΄ τρίμηνο 2020 (με ή χωρίς εποχική διόρθωση και με διόρθωση εργασίμων ημερών), ενώ στα Γραφήματα 2 έως 4 παρουσιάζεται ο Δείκτης Μισθολογικού Κόστους και οι ετήσιες μεταβολές του, για το Δ΄ τρίμηνο της ίδιας χρονικής περιόδου.

Δείτε ολόκληρο το δελτίο τύπου εδώ.

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text