Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζονται οι προσπάθειες του ΓΔ να ανακτήσει τις 900 μονάδες χωρίς επιτυχία μέχρις στιγμής (14/4/2021, ώρα 3.50 μμ)

Συνεχίζονται οι προσπάθειες του ΓΔ να ανακτήσει τις 900 μονάδες χωρίς επιτυχία μέχρις στιγμής (14/4/2021, ώρα 3.50 μμ)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Παρακολουθούμε χωρίς απληστία και πάθος τον αγώνα του ΓΔ (-0,10% , στις 899 μονάδες) να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδες, γεγονός που έχει πετύχει ενδοημερησίως προχθές, χθες και σήμερα, αλλά δεν μπορεί να τις βαστήξει.

Η τάση της αγοράς είναι καθαρά ανοδική με ισχυρό momentum προς τα πάνω που σημαίνει ότι οι πιθανότητες είναι υπέρ της ανοδικής συνέχισης και ανάκτησης των 900 μονάδων.

Όμως, δεν παραμελ9ύμε τις γραμμές αμύνης μας, τις στηρίξεις που απαιτούμε να συγκρατούν κάθε διόρθωση του ΓΔ, οι οποίες είναι, η μέση τιμή των 865 μονάδων του 20ήμερου εύρους του ΓΔ και το κυλιόμενο χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών του ιδίου δείκτη που βρίσκεται στις 830 μονάδες.

Όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 865 και 830 μονάδες, η κατάκτηση των 900 μονάδων θα είναι αναπόφευκτη.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή το 60% των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 40% ενώ δυο μετοχές, οι ΙΝΤΚΑ και ΜΙΓ πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους πάνω από +3% σε σύγκριση με δύο μετοχές, τις ΜΠΕΛΑ και ΕΛΧΑ που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει ιδιαίτερα από άποψης ανόδου-όγκων και θέσης. Οι δύο winners της συνεδρίασης, η μεν ΙΝΤΚΑ προσπαθεί να προσεγγίσει με μέτριους όγκους το υψηλό έτους της προηγούμενης εβδομάδας ενώ η χτυπημένη ΜΙΓ προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της πάνω από τα 3 λεπτά με αρκετά καλούς όγκους.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης (πολλών σημείων επαφής με κορυφές) αντίσταση – υψηλό τριμήνου και καμία δεν δίνει σήματα πωλήσεων με αντίστροφη σηματοδότηση.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΕΥΠΙΚ, ΕΧΑΕ και ΚΟΥΕΣ και τέτοια σήματα πωλήσεων οι ΙΝΛΟΤ, ΣΑΡ και ΕΛΛ.

Καθώς η τάση της αγοράς είναι καθαρά ανοδική , 6 εμπορεύσιμες μετοχές σημειώνουν σήμερα νέα υψηλά 2021 και είναι οι, ΦΡΛΚ, ΕΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΕΕ, ΑΛΦΑ και ΜΥΤΙΛ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά ιδίου έτους.

Μεγάλους όγκους θα λέγαμε ότι διακινούν σήμερα οι ΜΙΓ και ΠΛΑΙΣ.

Ο ΔΤΡ αισίως σήμερα διασπά ανοδικά την αντίσταση – ψυχολογικό επίπεδο των 600 μονάδων, γεγονός θετικό για όλη την αγορά καθώς οι τράπεζες αποτελούν το κυκλοφοριακό σύστημα της οικονομίας.

Η ΠΕΙΡ σήμερα έως και Παρασκευή δεν θα διαπραγματεύεται λόγω reverse split 16 παλιές / μια νέα (και ο Θεός βοηθός).

Η ΜΠΕΛΑ σήμερα θα δημοσιεύσει 12μηνα 2020 και η μετοχή χάνει -3,80%...για να δούμε..

Η ΕΛΧΑ σήμερα έχει cut off το γιγάντιο μέρισμά της των 2,24 ευρώ προ φόρων που ισοδυναμεί με απόδοση περίπου 10% επί της χθεσινής τιμής ! Για αυτό σήμερα χάνει περίπου -8% με μεγάλους όγκους 200 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

ΕΧΑΕ : Εάν σπάσει την αντίσταση των 4,10 ευρώ, θα ενισχύσουμε ελαφρά τις θέσεις μας σ αυτήν.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text