Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Reuters: Ανοίγει ο τουρισμός στην Ελλάδα από την επόμενη εβδομάδα

Reuters: Ανοίγει ο τουρισμός στην Ελλάδα από την επόμενη εβδομάδα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Reuters: Ανοίγει ο τουρισμός στην Ελλάδα από την επόμενη εβδομάδα

Σχέδιο πιλοτικού «ανοίγματος» του τουρισμού από την επόμενη εβδομάδα καταρτίζει η Ελλάδα, προγραμματίζοντας την κατάργηση της υποχρεωτικής καραντίνας για ταξιδιώτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ακόμη πέντε χώρες του εξωτερικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης, οι τουρίστες θα εισέρχονται στη χώρα, χωρίς να τίθενται σε καραντίνα, αρκεί να έχουν εμβολιαστεί ή να προσκομίσουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

«Θα άρουμε σταδιακά τους περιορισμούς από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας εν όψει του “ανοίγματος” στις 14 Μαΐου» δήλωσε, χαρακτηριστικά, η συγκεκριμένη πηγή, η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Η πρόωρη επανεκκίνηση του τουρισμού θα αφορά αποκλειστικά τους ταξιδιώτες από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σερβία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι αφίξεις θα λαμβάνουν χώρα μόνο μέσω των αερολιμένων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Κω, Μύκονο, Σαντορίνη και Κέρκυρα, καθώς και μέσω δύο συγκεκριμένων συνοριακών περασμάτων στη βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πάντως, όλοι οι εισερχόμενοι τουρίστες θα είναι υποχρεωμένοι να τηρούν απαρέγκλιτα τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα, ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση της κάθε περιοχής.

Μέχρι πρότινος, όλοι οι ταξιδιώτες από το εξωτερικό ήταν υποχρεωμένοι να τεθούν σε καραντίνα επτά ημερών. Κατά τη διάρκεια του Μαρτίου, βέβαια, η Ελλάδα προέβη σε άρση των παραπάνω περιορισμών για τους ταξιδιώτες από το Ισραήλ, χάρη στο επιτυχημένο εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας.

Επισήμως, το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα, όπως έχει ανακοινώσει ο αρμόδιος υπουργός, Χάρης Θεοχάρης, θα ξεκινήσει στις 14 Μαΐου του 2021, όταν και επιτραπεί η είσοδος σε πολίτες ξένων χωρών, υπό την προϋπόθεση να α) έχουν εμβολιαστεί, β) να διαθέτουν ανοσία ή γ) να προσκομίζουν αρνητικό τεστ Covid.

 

 

Πηγή: moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text