Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Goldman Sachs: Εκρηκτικό άλμα στα κέρδη του πρώτου τριμήνου

Goldman Sachs: Εκρηκτικό άλμα στα κέρδη του πρώτου τριμήνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Εκρηκτική αύξηση των κερδών της κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους ανακοίνωσε η Goldman Sachs, η οποία «συνέτριψε» τις εκτιμήσεις των αναλυτών «κεφαλαιοποιώντας» τα ιστορικά υψηλά της επενδυτικής δραστηριότητας και την εκτίναξη του trading.

Συγκεκριμένα, ο κολοσσός του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος ανακοίνωσε ότι τα καθαρά του κέρδη εξαπλασιάστηκαν στα 6,7 δισ. δολάρια, συγκριτικά με 1,12 δισ. δολάρια κατά την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Τα κέρδη ανά μετοχή έκαναν άλμα στα 18,6 δολάρια ανά μετοχή από τα 3,11 δολάρια πέρυσι, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν να κινηθούν στα 10,22 δολάρια ανά μετοχή σε έρευνα της Refinitiv.

Τα συνολικά έσοδα της Goldman κατά το ίδιο διάστημα παρουσίασαν επίσης εντυπωσιακή αύξηση κατά 102% στα 17,7 δισ. δολάρια, με κινητήρια δύναμη τις δημόσιες εγγραφές μέσω SPAC και τις δραστηριότητές της εκτός ΗΠΑ. Τα έσοδα του κλάδου της επενδυτικής τραπεζικής της αυξήθηκαν κατά 73% στα 3,77 δισ. δολάρια, το υψηλότερο μέγεθός της από το 2010, ενώ είδε τις συναλλαγές μετοχών να αυξάνονται κατά 68%.

Επιπλέον, οι αμοιβές στην παγκόσμια επενδυτική τραπεζική της σημείωσαν ιστορικό υψηλό καθώς διαμορφώθηκαν στα 39,4 δισ. δολάρια κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου.

Η Goldman διατήρησε επίσης με άνεση την κορυφαία της θέση στους πίνακες κατάταξης για την παγκόσμια συμβουλευτική σε θέματα συγχωνεύσεων και εξαγορών, της Refinitiv.

 

Πηγή: liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text