Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Morgan Stanley: Ισχυρή αύξηση 150,3% των κερδών το α΄ τρίμηνο του 2021

Morgan Stanley: Ισχυρή αύξηση 150,3% των κερδών το α΄ τρίμηνο του 2021

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Με τον πλέον ιδανικό τρόπο ξεκίνησε το 2021 για τη Morgan Stanley, καθώς είδε τα καθαρά της κέρδη να «εκτινάσσονται» κατά 150,3% το α΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους σε ετήσια βάση, παίρνοντας μεγάλη ώθηση από την επενδυτική τραπεζική, αλλά και από τις εταιρικές συμφωνίες.

Συγκεκριμένα τα καθαρά κέρδη της αμερικανικής επενδυτικής τραπεζικής ανήλθαν στα 3,98 δισ. δολάρια, ήτοι 2,19 δολάρια ανά μετοχή, από 1,59 δισ. δολάρια ή 1,01 δολάρια ανά μετοχή το α΄ τρίμηνο του 2020, ξεπερνώντας άνετα τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη 1,70 δολάρια ανά μετοχή. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 15,72 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για έσοδα 13,95 δισ. δολάρια.

Η Morgan Stanley όπως και η μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της Goldman Sachs, ευνοήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τις συγχωνεύσεις μέσω των Εταιρειών Εξαγοράς Ειδικού Σκοπού (SPACs), η δραστηριότητα των οποίων έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών.

Παράλληλα η μεγάλη κινητικότητα των επενδυτών, έδωσε επίσης μεγάλη ώθηση στα έσοδα της τράπεζας από το τμήμα της επενδυτικής τραπεζικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv, οι χρεώσεις των επενδυτικών τραπεζών από όλο τον κόσμο ανήλθαν στο ρεκόρ των 39,3 δισ. δολαρίων το α΄ τρίμηνο του 2021.

Τα περισσότερα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική τα δημιούργησε η JP Morgan, με τη Morgan Stanley να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, ωστόσο αναφορικά με τα έσοδα από τις εξαγορές και συγχωνεύσεις έρχεται πρώτη.

 

Πηγή: moneyreview.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text