Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Γιατί η σημερινή πτώση; Συμβαίνει κάτι στην αγορά; (19/4/2021)

Γιατί η σημερινή πτώση; Συμβαίνει κάτι στην αγορά; (19/4/2021)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ουδόλως μας ανησυχεί η σημερινή πτώση, παρά το μέγεθός της. Βεβαίως, καμία πτώση δεν είναι άνευ ανησυχιών, όμως, σήμερα, δε διακρίνουμε κάτι, που θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε κάποιο ανησυχητικό συμπέρασμα: α) Δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό (πέραν των γνωστών) στις ειδήσεις. β) Οι διεθνείς αγορές κινούνται κανονικά. Όλη τη μέρα, οι ευρωπαϊκές αγορές ήταν με μικρά κέρδη. Γύρισαν ελαφρά αρνητικά το απόγευμα, μετά το άνοιγμα των αγορών της Αμερικής. γ) Ουδέν ανησυχητικό εμφανίζεται στις αγορές της Νέας Υόρκης. δ) Όταν κάτι κακό συμβαίνει στην αγορά, υποχωρούν όλες οι μετοχές. Σήμερα, υποχώρησαν κυρίως οι τράπεζες, υποχώρησαν και άλλες αξιόλογες μετοχές (σε μικρότερο βαθμό), όμως μερικές της κατηγορίας των “blue chips”, παρέμειναν σταθερές ή και σημείωσαν αύξηση (ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΕΕ κλπ). ε) Ο όγκος των συναλλαγών δεν ήταν υψηλός ώστε να δημιουργεί φόβο. Το μέγεθος της πτώσης (σε ποσοστό) αν “υπονοούσε” κάτι ιδιαίτερα αρνητικό, θα συνοδεύονταν από υψηλή αξία συναλλαγών.

 

Κατά τα φαινόμενα, τη “ζημιά” την έκανε η μετοχή της ΠΕΙΡ, η πτώση της οποίας ήταν άλλωστε αναμενόμενη, όπως αναμενόμενη είναι και η αυριανή και η μεθαυριανή και της Πέμπτης και κάθε μέρα, έως ότου ισορροπήσει, κατά την άποψή μας, κοντά στο € 1,50.

 

Σε καμία περίπτωση δε θα ασχοληθούμε με τη μετοχή της ΠΕΙΡ τώρα. Μπορεί να το κάνουμε στο μέλλον.

Θα θυμάστε ότι, είχαμε εκφράσει τη διάθεση να ασχοληθούμε, κατά τις  ημέρες της α.μ.κ., κάτι που όμως απορρίψαμε αργότερα.

Θα χαθούν, από κάποιους και θα κερδηθούν, από άλλους, αρκετά χρήματα όταν ολοκληρωθεί η α.μ.κ. και μπουν οι νέες μετοχές. Το “παιχνίδι” δε θα είναι εύκολο. Κατά την άποψή μας, το premium που μπορεί να υπάρξει (δηλαδή, πόσο πιο ψηλά θα σταματήσει την πτώση η τρέχουσα τιμή, σε σχέση με την τιμή της α.μ.κ.), δε θα μπορεί να είναι πάνω από το 15% (ίσως να εκτιμούμε και πολύ). Να ξέρουμε ότι, σε τέτοιες περιπτώσεις, τελικά η λογική και ο φόβος (ο φόβος για την απώλεια), υπερτερεί της απληστίας.

 

Έχουμε ετοιμάσει μία ωραία μελέτη για τη ΜΠΕΛΑ. Θα την ανεβάσουμε αύριο το πρωί. Θα θέσουμε το ερώτημα εάν θα ήταν σκόπιμο να αλλάξουμε  τη θέση μας στην ΣΑΡ (Σαράντης) με τη ΜΠΕΛΑ. Είναι ένα “ευχάριστο” δίλημμα, αφού και οι δύο εταιρίες δείχνουν να πηγαίνουν πολύ καλά. Απλά, οι δυό τους, έχουν εντελώς διαφορετική συμπεριφορά στην αγορά.

 

Τέλος, πάντα επισημαίναμε ότι η διχόνοια σε οποιονδήποτε συλλογικό φορέα, οδηγεί στην πτώση και ενδεχομένως και στην καταστροφή. Η Ελλάκτωρ, είναι ένα ακόμη θύμα αυτής της κατάστασης. Ίσως δεν καταστραφεί, όμως κάνει πολλά βήματα πίσω. Δε θα θέλαμε να την έχουμε σε χαρτοφυλάκιό μας.

 

Συμπερασματικά, δεν διαφαίνεται κάτι που να μας ανησυχεί. Δε θα ασχοληθούμε με την πτώση. Άλλωστε, ακολουθούμε το σύστημά μας, το οποίο, σ’ αυτή τη φάση, λέει να μην ασχολούμαστε καν με την αγορά!

 

Γιάννης Σιάτρας


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text