Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Η αγορά κινείται εξαιρετικά - Τί θα γίνει με τη μετοχή της ΠΕΙΡ; (22/4/2021)

Η αγορά κινείται εξαιρετικά - Τί θα γίνει με τη μετοχή της ΠΕΙΡ; (22/4/2021)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η αγορά κινείται εξαιρετικά - Τί θα γίνει με τη μετοχή της ΠΕΙΡ; (22/4/2021)

Η αγορά κινείται εξαιρετικά. Αποδείχτηκε ότι, η προχθεσινή μεγάλη πτώση, ήταν απλά μία κίνηση ρευστοποίησης κάποιων κερδών (από γρήγορους “παίκτες” που στο τέλος συνήθως καταλήγουν είτε να μην κερδίζουν όσο θα μπορούσαν, είτε να χάνουν και λεφτά), αλλά και μίας φυσιολογικής διόρθωσης, με αφορμή την αναμενόμενη (τότε) και προδιαγεγραμμένη πτώση της ΠΕΙΡ.

 

Σας το έχουμε ξαναπεί ότι, όταν ανεβαίνει η αγορά, θα πρέπει να χαλαρώνουμε.

Τα κέρδη δε δημιουργούνται από τις κινήσεις μας όταν η αγορά βρίσκεται σε τέτοια φάση ανόδου, αλλά από το τί θα κάνουμε στις κομβικές και κρίσιμες στιγμές. Τέτοια περίοδος ήταν το Φεβρουάριο του 2020, κάποιες φάσεις στον Απρίλιο και τον Μάιο και κυρίως τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

 

Τις περιόδους αυτές, δραστηριοποιηθήκαμε έντονα, μέσα από το περιοδικό και το site, κινηθήκαμε έγκαιρα και -όπως αποδείχθηκε άλλωστε- με επιτυχία και τώρα, απλά παρακολουθούμε τις εξελίξεις, χωρίς πολλά λόγια και σχόλια.

 

Αυτή είναι η φιλοσοφία μας και δε θα την αλλάξουμε. Σας υποσχεθήκαμε ότι, θα εντοπίζουμε τα χρονικά σημεία “δράσης” και ότι, αν μας παρακολουθείτε, θα έχετε μικρές πιθανότητες να γράψετε ζημιές, ενώ -εκτιμούμε- ότι και τα κέρδη σας θα είναι μεγάλα.

Δεν θέλουμε να σας απασχολούμε με αδιάφορα σχόλια -και ούτε θέλουμε να τα γράφουμε. Και βεβαίως, ποτέ δε θα γίνουμε φορείς αναμετάδοσης του χρηματιστηριακού κουτσομπολιού.

Αυτά τα αναφέρω επειδή είχαμε μερικά emails διαμαρτυρίας, γιατί δεν υπάρχει καθημερινό σχόλιό μου.

Δεν υπάρχει, επειδή δε χρειάζεται. Η φιλοσοφία μας είναι να μην ασχολούμαστε πολύ με το Χρηματιστήριο, αλλά εν τούτοις, να πετυχαίνουμε κέρδη, να μην έχουμε ζημιές και να μην αγχωνόμαστε.

Από την άλλη πλευρά, θα έχετε παρατηρήσει ότι δεν κάνουμε λάθη σε επίπεδο εξέλιξης των οικονομικών μεγεθών επιχειρήσεων και -γενικά- δεν βρισκόμαστε συχνά μπροστά σε καταστάσεις που, ενώ θα μπορούσαμε, δεν προβλέψαμε.

 

Ας δούμε τώρα δύο θέματα της περιόδου αυτής:

 

α) Γιατί, οι “καλές” μετοχές, δεν ανεβαίνουν όσο ανεβαίνουν άλλες;

Επειδή δεν είχαν υποχωρήσει πολύ στις “κακές” περίοδους. Ας δούμε τρία παραδείγματα: ΠΑΠ, ΣΑΡ και ΜΠΕΛΑ. Κατά την άποψή μας, από τις καλύτερες μετοχές του Χρηματιστηρίου. Οι οποίες όμως υποαποδίδουν στην τρέχουσα φάση. Έτσι κινείται η αγορά και δε μπορούμε να το αλλάξουμε. Γνωρίζουμε όμως ότι, όταν στο τέλος μετρήσουμε τις επιδόσεις τους σε έναν πλήρη κύκλο της αγοράς (με άνοδο, αλλά και με πτώση), αυτές θα είναι πολύ πιο μπροστά.

 

Το “ρίσκο” που θέλαμε και αντέχαμε να πάρουμε, με extra επιθετικές μετοχές το αναλάβαμε κυρίως με την ΑΛΦΑ και δευτερευόντως με την ΕΧΑΕ. Και εξηγήσαμε αναλυτικά και πλήρως τους λόγους που αγοράσαμε τις μετοχές αυτές.

 

β) Τί εκτιμούμε ότι θα γίνει με τη μετοχή της ΠΕΙΡ;

Κατ’ αρχάς, χθες (21/4/2021), η μετοχή ισορρόπησε εκεί που περιμέναμε να ισορροπήσει. Όμως, κατά την άποψή μας, αυτό την καθιστά επικίνδυνη για το πρώτο δίμηνο μετά την αύξηση.

 

Αν η τελική τιμή διάθεσης είναι το € 1,15 ευρώ, η μετοχή δε θα μπορέσει να σταθεί στο € 1,80, πολύ περισσότερο δε σε υψηλότερη τιμή. Και αν ακόμη σταθεί, ή ακόμη περισσότερο αν ανέβει πιο πάνω, όταν το 96% (τόσες θα είναι οι νέες μετοχές στο σύνολο) του συνόλου των μετοχών έχει κόστος κτήσης € 1,15 ευρώ, τίποτα δε μπορεί να την κρατήσει εκεί ψηλά.

Συνεπώς, ας αφήσουμε τα θεμελιώδη (τα οποία ποτέ δεν είναι βέβαιο ότι είναι όπως παρουσιάζονται) και ας κινηθούμε με βάση τη λογική.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text