Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διορθώνει σήμερα (Παρ, 23/4/2021) ήπια λίγο κάτω των 900 μονάδων

Ο ΓΔ διορθώνει σήμερα (Παρ, 23/4/2021) ήπια λίγο κάτω των 900 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Όχι μόνον δεν μας ανησυχεί, αλλά αντίθετα, μας ικανοποιεί η σημερινή συμπεριφορά της αγοράς καθόσον η μέχρις στιγμής διόρθωση του ΓΔ (-0,20%, στις 892 μονάδες, στις 4.00 μμ) με μικρό τζίρο (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) αποτελεί μάλλον παγίωση των μεγάλων +22% τρίμηνων κερδών (από τις 740 του τέλους Γενάρη έως τις 900 μονάδες του τέλους Απρίλη), γεγονός που φανερώνει ανθεκτικότητα και δύναμη της αγοράς.

Μέχρι στιγμής λοιπόν ο ΓΔ διατηρεί την δυναμικότητά του και με μεγάλες πιθανότητες, λόγω ορμής, θα τον δούμε πάνω από τις 900 μονάδες μέσα στην Μεγ Εβδομάδα.

Η αισιοδοξία μας θα σταματήσει αν ο ΓΔ γυρίσει άσχημα και απότομα κάτω του πυθμένα Ε των 865 μονάδων που σε λίγες μέρες θα καταστεί ΧΚ20 ημερών.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 89% με μετοχές και 11% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Παρά το αρνητικό πρόσημο του ΓΔ, οι καθοδικές μετοχές είναι ίσες σε αριθμό με την ανοδικές ενώ 4 μετοχές, οι ΠΕΙΡ, ΑΒΑΞ, ΠΛΑΘ και ΜΙΓ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τον τίτλο. Ούτε η ΠΕΙΡ (+5,40% διότι κάνει σήμερα το ανοδικό της γύρισμα με μέτριους όγκους 640 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής ενώ εμείς απαιτούμε τουλάχιστον 2 εκατ τεμάχια για να δικαιολογηθεί ο σχηματισμός της ακίδας πυθμένα. Ούτε και οι νικήτριες ΠΛΑΘ και ΑΒΑΞ θεωρούνται από εμάς μετοχές της ημέρας διότι έχουν απομακρυνθεί υπερβολικά από την βάση τους σαν υπεραγορασμένες.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδική ή αντίστοιχα καθοδικά διάσπαση έγκυρης αντίστασης- ΥΚ60 ή αντίστοιχα με καθοδική διάσπαση στήριξης ΧΚ60.

Τείνουν να σημειώσουν τέτοιες ανοδικές διασπάσεις οι, ΟΤΕ, ΑΡΑΙΓ, ΠΛΑΚΡ, ΕΛΠΕ και ΕΧΑΕ και αντίστροφες καθοδικές διασπάσεις μόνον η ΤΕΝΕΡΓ.

Η αγορά είναι βέβαια ανοδική – bull market αφού πολλές μετοχές σημειώνουν σήμερα νέα υψηλά έτους όπως οι, ΠΛΑΘ, ΑΒΑΞ, ΙΝΤΚΑ, ΟΛΘ, ΣΕΝΕΡ, ΑΛΦΑ, ΚΟΥΕΣ, ΙΚΤΙΝ και ΠΛΑΙΣ ενώ, καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους.

Μεγάλους όγκους διακρίνουμε σήμερα μόνον σε ΑΛΦΑ με μικρά κέρδη +0,30% στην τιμή.

ΔΤΡ : με την σημερινή πτώση -1,30% δημιουργεί στο γράφημά της διπλή κορυφή λίγο κάτω των 600 μονάδων που δεν μας ανησυχεί όμως προς το παρόν λόγω των χαμηλών σχετικά όγκων και μέτριας υποχώρησης -1,30%.

Θα επανέλθουμε την Μ Δευτέρα κατά τις 4.00-.4.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text