Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Γερμανία και Γαλλία στηρίζουν την αμερικανική πρόταση για ελάχιστο φορολογικό συντελεστή επιχειρήσεων στο 21%

Γερμανία και Γαλλία στηρίζουν την αμερικανική πρόταση για ελάχιστο φορολογικό συντελεστή επιχειρήσεων στο 21%

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Γερμανία και Γαλλία στηρίζουν την αμερικανική πρόταση για ελάχιστο φορολογικό συντελεστή επιχειρήσεων στο 21%

Την πρόταση της αμερικανικής κυβέρνησης, για έναν ελάχιστο φορολογικό συντελεστή 21% για τις επιχειρήσεις, στηρίζουν οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας, σύμφωνα με το AFP. «Προσωπικά, δεν έχω τίποτα εναντίον της αμερικανικής πρότασης», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς. «Εάν αυτό είναι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, θα είμαστε και εμείς σύμφωνοι», ανέφερε από την πλευρά του ο Γάλλος ομόλογός του Μπρουνό Λεμέρ.

Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν ανέφερε ότι εργάζεται από κοινού με τις χώρες της Ομάδας των 20 (G20) επί μίας συμφωνίας για έναν παγκόσμιο, ελάχιστο φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις και πρότεινε αυτός να διαμορφωθεί στο 21%. Στο πλαίσιο των νέων κανόνων -που είναι υπό διαπραγμάτευση στον ΟΟΣΑ- συζητείται φορολογικός συντελεστής 12,5% για τις πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Σημειώνεται πως ο Σολτς και ο Λεμέρ πραγματοποιούν σήμερα συνομιλίες και μεταξύ άλλων αναμένεται να συζητήσουν την αξιοποίηση των χρημάτων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

 

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text