Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Οκτώβριο στα ελληνικά νησιά θα κάνουν οι Βρετανοί

Οκτώβριο στα ελληνικά νησιά θα κάνουν οι Βρετανοί

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οκτώβριο στα ελληνικά νησιά θα κάνουν οι Βρετανοί

Οι καλοκαιρινές διακοπές μετατρέπονται σε φθινοπωρινές διακοπές, καθώς οι Βρετανοί τουρίστες αναβάλλουν τα ταξίδια τους για τον Οκτώβριο, όπως αναφέρει το BBC, επικαλούμενο tour operators.

Η Thomas Cook βλέπει τις κρατήσεις να είναι κατά 50% υψηλότερες από τα κανονικά επίπεδα, ενώ και η Kuoni διαπιστώνει ότι οι πελάτες της περιμένουν για τον Οκτώβριο.

Η Ελλάδα και η Καραϊβική είναι ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς, σύμφωνα με το BBC.

Καθώς οι Βρετανοί θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό μετά τις 17 Μαΐου και δεν θα γνωρίζουν τη λίστα με τις χώρες  που θα εξαιρούνται από την υποχρέωση καραντίνας παρά λίγο πριν από αυτή την ημερομηνία, πολλοί προτιμούν να αναβάλλουν τις διακοπές τους για αργότερα.

Στην Thomas Cook, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος αποτελούν το 30% των κρατήσεων. Η Ελλάδα είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός για τις διακοπές του φθινοπώρου, με τη Ρόδο να είναι πρώτη σε ζήτηση και να ακολουθούν η Κρήτη, η Σαντορίνη και η Μύκονος. Δεύτερος προορισμός είναι τα Κανάρια Νησιά.

Στην Kuoni, που ειδικεύεται στις πολυτελείς διακοπές, οι περισσότεροι πελάτες κλείνουν από τον Οκτώβριο και μετά, προτιμώντας προορισμούς όπως οι Μαλδίβες και η Καραϊβική (Αντίγκουα, Μπαρμπάντος, Σάντα Λουτσία κτλ).

 

Πηγή: moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text