Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | ΑΝΕΚ: Στα €6,9 εκατ. τα EBITDA το 2020, στα €124,5 εκατ. ο κύκλος εργασιών

ΑΝΕΚ: Στα €6,9 εκατ. τα EBITDA το 2020, στα €124,5 εκατ. ο κύκλος εργασιών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΑΝΕΚ: Στα €6,9 εκατ. τα EBITDA το 2020, στα €124,5 εκατ. ο κύκλος εργασιών

 

  • Αισθητή επίδραση των συνεπειών της πανδημίας στα αποτελέσματα του Ομίλου με συρρίκνωση του μεταφορικού έργου σε Αδριατική και ακτοπλοΐα
  • Σημαντική μείωση κύκλου εργασιών Ομίλου: € 124,5 εκατ. έναντι € 173,9 εκατ.
  • Μερική αντιστάθμιση μείωσης κύκλου εργασιών με περιορισμό των λειτουργικών δαπανών και διατήρηση θετικού EBITDA Ομίλου: € 6,9 εκατ. έναντι € 25,6 εκατ.

Η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης Α.Ε. (ΑΝΕΚ) ανακοινώνει τα αποτελέσματα της χρήσης από 1 Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2020 βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΠΧΑ): Το 2020 η εξάπλωση της πανδημίας COVID-19 επέφερε σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία. Οι προσπάθειες για την αντιμετώπισή της και η εφαρμογή έκτακτων περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις επέφεραν μεγάλες απώλειες εσόδων στις υπηρεσίες θαλάσσιων μεταφορών. Ειδικότερα, στον κλάδο της επιβατηγού ναυτιλίας, οι αυστηροί περιορισμοί και απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν στη μετακίνηση των επιβατών από και προς την Ιταλία και τα νησιά, οδήγησαν σε κάθετη πτώση της επιβατικής κίνησης τόσο στις γραμμές της Αδριατικής όσο και στην ακτοπλοΐα. Επιπρόσθετα, η αισθητά μειωμένη διάρκεια της τουριστικής περιόδου και η εφαρμογή, κατά τη θερινή περίοδο, μειωμένου πρωτοκόλλου επιβατών στα πλοία μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων μετακίνησης, συνέβαλλαν περαιτέρω στη συρρίκνωση του μεταφορικού έργου.
Ο Όμιλος της ΑΝΕΚ, με κύριο γνώμονα τη διασφάλιση της προστασίας των επιβατών και των ναυτικών στα πλοία, εναρμονίστηκε άμεσα και πλήρως με όλα τα απαιτούμενα μέτρα και οδηγίες από τους αρμόδιους φορείς, κατά της εξάπλωσης της πανδημίας. Παράλληλα, η διοίκηση του Ομίλου προσπάθησε να αντισταθμίσει τη σημαντική μείωση του κύκλου εργασιών του 2020 προχωρώντας σε αναδιάρθρωση δρομολογίων, εφαρμόζοντας τα κρατικά εργαλεία στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων και συγκρατώντας τις λειτουργικές δαπάνες. Τα παραπάνω μέτρα, σε συνδυασμό με την πτώση των τιμών των καυσίμων, περιόρισαν ως ένα βαθμό τη μεγάλη ζημιά που προέκυψε από τη μείωση των εσόδων.

Δείτε ολόκληρο το δελτίο τύπου εδώ.

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text