Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ελλάκτωρ: Εστιάζει σε επεκτάσεις της Αττικής Οδού και ΒΟΑΚ

Ελλάκτωρ: Εστιάζει σε επεκτάσεις της Αττικής Οδού και ΒΟΑΚ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ελλάκτωρ: Εστιάζει σε επεκτάσεις της Αττικής Οδού και ΒΟΑΚ

Στους διαγωνισμούς για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού αλλά και του Βόρειου Οδικού Άξονα (ΒΟΑΚ) έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της η Ελλάκτωρ για τους επόμενους μήνες, όπως τονίστηκε χθες κατά την διάρκεια ενημέρωσης των ομολογιούχων.

Φέτος, όπως ανέφερε η διοίκηση της Ελλάκτωρ, ο Όμιλος θα είναι "σφιχτός" στο κομμάτι των επενδύσεων, εντούτοις όμως οι προοπτικές είναι καλές, μετά την έγκριση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ ύψους 120,5 εκατ ευρώ που εγκρίθηκε προ ημερών αλλά και την ενδιάμεση χρηματοδότηση ύψους 50 εκατ ευρώ για την οποία όπως ειπώθηκε θα υπάρχουν καλά νέα μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Αναφορικά με την μαρίνα Αλίμου, όπου ο Όμιλος έχει αναλάβει την κατασκευή αλλά και την διαχείριση του έργου φέτος έχουν προγραμματιστεί επενδύσεις ύψους 20 με 25 εκατ ευρώ, ενώ το έργο αναμένεται να δώσει ώθηση στον τζίρο για φέτος κατά 10 εκατ ευρώ και στα EBITDA κατά 1 με 2 εκατ ευρώ, καθώς ήδη καταγράφεται σημαντική ζήτηση.

Να σημειωθεί ότι στη χερσαία ζώνη της μαρίνας, έκτασης περίπου 210 στρεμμάτων, προβλέπεται η ανάπτυξη περίπου 18.000 τ.μ. κτιριακών εγκαταστάσεων που θα στεγάσουν χρήσεις εστίασης και αναψυχής, ξενοδοχειακών υπηρεσιών, γραφείων, αποθήκευσης και επισκευών σκαφών, καθώς και εμπορικές χρήσεις. Στη θαλάσσια ζώνη της μαρίνας, έκτασης σχεδόν 428 στρεμμάτων, θα έχουν τη δυνατότητα ελλιμενισμού περίπου 1.000 σκάφη αναψυχής.

Τέλος αναφορικά με τα δύο αιολικά πάρκα που αναπτύσσει ο Όμιλος στα Άγραφα, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 88,2 MW και συνολικής επένδυσης 100 εκατ. ευρώ, για φέτος αναφέρεται να επενδυθούν περί τα 15 εκατ. ευρώ, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων προορίζεται για το 2022.

 

Πηγή: capital.gr

Ελένης Μπότα

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text