Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Το καλύτερο τρίμηνο των τελευταίων επτά ετών για την Deutsche Bank

Το καλύτερο τρίμηνο των τελευταίων επτά ετών για την Deutsche Bank

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η Deutsche Bank κατέγραψε τα υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη της εδώ και επτά χρόνια, από το πρώτο τρίμηνο του 2014, καθώς οι ισχυρές αποδόσεις των επενδυτικών δραστηριοτήτων αντιστάθμισαν τα έξοδα αναδιάρθρωσης.

Συγκεκριμένα, η γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη ύψους 908 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με ζημιές 43 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν, ξεπερνώντας έτσι κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη 600 εκατ. ευρώ.

Όπως και με τις μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες, ώθηση στις αποδόσεις της εταιρείας έδωσε η αποδέσμευση των αποθεματικών που διατηρούσε ως κάλυψη για επισφαλή δάνεια. Τα εν λόγω αποθεματικά μειώθηκαν κατά 86% στα 69 εκατ. δολάρια, από τα 506 εκατ. δολάρια ένα χρόνο πριν.

Επιπλέον ώθηση έδωσαν στην Deutsche οι επενδυτικές της δραστηριότητες, με τα έσοδα του κλάδου να ενισχύονται κατά 32% σε ετήσια βάση στα 3,1 δισ. ευρώ, ενώ τα κέρδη του εκτοξεύθηκαν κατά 134% στα 1,5 δισ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα της τράπεζας ενισχύουν τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της, του Κρίστιαν Σούινγκ, ο οποίος ξεκίνησε ένα ριζικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης πριν από δύο χρόνια, που περιλαμβάνει την περικοπή 18.000 θέσεων εργασίας.

«Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου επιβεβαιώνουν ότι θα επιτύχουμε τους στόχους μας για το 2022», ανέφερε ο Κρ. Σούινγκ, σχολιάζοντας τις επιδόσεις της τράπεζας.

 

Πηγή: liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text