Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Αλ. Πατέλης στο CNBC: Θεμελιώδης μετασχηματισμός με το "Ελλάδα 2.0"

Αλ. Πατέλης στο CNBC: Θεμελιώδης μετασχηματισμός με το "Ελλάδα 2.0"

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αλ. Πατέλης στο CNBC: Θεμελιώδης μετασχηματισμός με το "Ελλάδα 2.0"

Για έναν θεμελιώδη μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας έκανε λόγο ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, ο οποίος -μιλώντας στην τηλεόραση του CNBC- περιέγραψε το σχέδιο της Ελλάδας για το Ταμείο Ανάκαμψη.

Πιο συγκεκριμένα, o στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαίωσε την υποβολή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», το οποίο χαρακτήρισε ως ένα πλούσιο και εμπεριστατωμένο σχέδιο.

Αφού παρέθεσε τα βασικά projects της ελληνικής πρότασης, ο κ. Πατέλης σημείωσε ότι κορυφαίες προτεραιότητες αποτελούν η πράσινη και η ψηφιακή μετάβαση, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για μια «αληθινή επανάσταση».

Ειδική μνεία έκανε και στον τραπεζικό κλάδο, χαιρετίζοντας την επιτυχή ολοκλήρωση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) της Πειραιώς. «Έχουμε νέα ονόματα επενδυτών στην Ελλάδα. Η ζήτηση ήταν τεράστια» σημείωσε, μεταξύ άλλων.

«Το τραπεζικό σύστημα μετασχηματίζεται από πηγή συστημικού κινδύνου σε μέσο ανάπτυξης για την χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα» πρόσθεσε ο κ. Πατέλης, υπενθυμίζοντας ότι το πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0» προβλέπει την εκταμίευση τραπεζικών δανείων, ύψους 13 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, ξεχωριστή αναφορά πραγματοποίησε για την πρόσφατη αναβάθμιση της ελληνικής αξιολόγησης από τον οίκο Stantard & Poor’s, ξεκαθαρίζοντας ότι μεγάλος στόχος παραμένει η επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα.

 

Πηγή: moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text