Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | AVE: Αύξηση πωλήσεων 37% το 1ο τρίμηνο

AVE: Αύξηση πωλήσεων 37% το 1ο τρίμηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
AVE: Αύξηση πωλήσεων 37% το 1ο τρίμηνο

Την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα του 2020 και την αισιοδοξία της για τις μελλοντικές προοπτικές της AVE, εξέφρασε χθες η διοίκηση της εταιρείας, εκτιμώντας ότι ο φετινός κύκλος εργασιών θα υπερβεί τα 150 εκατ. ευρώ και θέτοντας ως στόχο η εισηγμένη να επιστρέψει σε κερδοφόρο τροχιά από το 2022 χωρίς τη συμβολή έκτακτων αποτελεσμάτων.

Ειδικότερα, στα πλαίσια χθεσινής ενημέρωσης των αναλυτών, η διοίκηση της AVE μίλησε για πολύ σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν το 2020 και έχουν βελτιώσει τις οικονομικές επιδόσεις του ομίλου, αυξάνοντας τα ίδια κεφάλαια και περιορίζοντας δραστικά το ύψος των δανειακών υποχρεώσεων. Έτσι, μέσα στο 2020 έλαβαν χώρα, μεταξύ άλλων:

  1. Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 6,5 εκατ. ευρώ.
  2. Απαλλαγή δανείων τρέχουσας αξίας 15,5 εκατ. ευρώ που ανέλαβε ο βασικός μέτοχος.
  3. Πώληση της ζημιογόνου θυγατρικής Ster Cinemas έναντι 1 εκατ. ευρώ, ενώ τον Απρίλιο του 2021 αποσχίστηκε η ζημιογόνος δραστηριότητα του Allou Fan Park, η οποία εισφέρθηκε σε εταιρεία του βασικού μετόχου (μετά την προαναφερθείσα εισφορά, η AVE κατέχει το 29% της εταιρείας αυτής, το οποίο ποσοστό θα επιδιώξει να πουλήσει στο μέλλον).
  4. Η AVE αύξησε τις πωλήσεις της (από τα 87 στα 142 εκατ. ευρώ), βελτιώνοντας το EBITDA από τα 247 χιλ. στα 2,11 εκατ. ευρώ και σημειώνοντας καθαρά κέρδη, με τη συνδρομή ωστόσο μη επαναλαμβανόμενων θετικών αποτελεσμάτων (αναλήψεις δανεισμού από το βασικό μέτοχο).

Συνολικότερα, η AVE μέσω των συγκεκριμένων κινήσεων, περιόρισε δραστικά το δανεισμό της, αποχώρησε από ζημιογόνες δραστηριότητες, ενίσχυσε τα ίδια κεφάλαιά της (12 εκατ. στο τέλος του 2020) και επεκτάθηκε σε κερδοφόρες δουλειές, όπως πχ αυτές της θυγατρικής Kristelcom.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της AVE Θωμά Ρούμπα, οι πωλήσεις του πρώτου φετινού τριμήνου είναι αυξημένες κατά 37,5% σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περυσινές (32,66 έναντι 23,69 εκατ. ευρώ), ενώ στο σύνολο της χρονιάς, εκτιμάται ότι ο κύκλος εργασιών θα υπερβεί τα 150 εκατ. ευρώ (142 εκατ. το 2020), με σαφή βελτίωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων. Στο βαθμό μάλιστα που θα αποκατασταθεί η ομαλότητα, στόχος είναι η AVE να μπει σε κερδοφόρο τροχιά από το 2022 χωρίς τη συνδρομή έκτακτων αποτελεσμάτων.

Επιπρόσθετα, ο κ. Ρούμπας σημείωσε ότι πάντοτε υπάρχουν επεκτατικά σχέδια για νέες δραστηριότητες, με τον όμιλο να ενδιαφέρεται τόσο για το «box moving» (καινούριες κατηγορίες προϊόντων που μπορούν να διατεθούν μέσω του υπάρχοντος δικτύου του ομίλου), όσο και για υπηρεσίες.

Επίσης, αναφορά έγινε στο φιλόδοξο project της φόρτισης των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, μια πολύ υποσχόμενη μελλοντική αγορά, στην οποία η AVE θα επιδιώξει τα επόμενα χρόνια να κατακτήσει σημαντικό μερίδιο.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά τις φετινές προοπτικές, η διοίκηση της εισηγμένης αναφέρει στις λογιστικές της καταστάσεις την εκτίμησή της για αύξηση των πωλήσεών της, λαμβάνοντας υπόψη τα παρακάτω:

  • Ανανέωση των κινητών τηλεφώνων Samsung σειράς Galaxy A & Galaxy και tablets.
  • Διεύρυνση της γκάμας με νέα μοντέλα κινητών τηλεφώνων που ανέπτυξε η Huawei με δικό της λογισμικό, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κυρώσεις που επέβαλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ το 2019 για την χρήση των υπηρεσιών της Google.
  • Συμμετοχή στην δράση του Υπουργείου Παιδείας «Ψηφιακή Μέριμνα» για την διάθεση 80.000 tablets μέσω vouchers σε μαθητές και φοιτητές.
  • Αυξημένη ζήτηση για laptops από την συνέχιση της τηλεργασίας και τηλεεκπαίδευσης
  • Αυξημένη ζήτηση για αξεσουάρ και παρελκόμενων της χρήσης κινητών τηλεφώνων, tablets, laptops και Η/Υ.
  • Λειτουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων για λογαριασμό Samsung & Huawei.
  • Διαχείριση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε συνεργασία με την Blink & We Energy.

 

Πηγή: euro2day.gr

Στέφανος Kοτζαμάνης

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text