Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με μικρή άνοδο και τζίρους σήμερα (Μ Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021) σημειώνει νέα υψηλά έτους λίγο πάνω από τις 900 μονάδες

Ο ΓΔ με μικρή άνοδο και τζίρους σήμερα (Μ Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021) σημειώνει νέα υψηλά έτους λίγο πάνω από τις 900 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Συνεχίζεται και σήμερα η ανάβαση του ΓΔ προς τις, ελπίζουμε, 950 και 1000 μονάδες, με μικρή άνοδο +0,70% (στις 916 μονάδες , στις 4.20 μμ) και μικρό τζιρο (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ πολλοί ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται επί 2-3 βδομάδες πλευρικά πολύ κοντά στο υψηλό 2021.

Οσο ανεβαίνει ο ΓΔ, εμείς σαν trend followers, δεν πουλάμε. Θα πουλήσουμε μόνον αν ο ΓΔ γυρίσει άσχημα και διασπάσει ή πλησιάσει με δύναμη (με μεγάλη πτώση και μεγάλους όγκους) το Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών που τώρα βρίσκεται στις 863 μονάδες αλλά που σε 5-6 εργάσιμες ημέρες θα ανέβει στις 875.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το ΤΧ.

Μετοχές

Αυτή τη στιγμή οι ανοδικές μετοχές οριακά μόνον υπερτερούν σε αριθμό των καθοδικών ενώ 4 μετοχές, οι ΚΕΚΡ, ΒΥΤΕ, ΕΤΕ και ΣΕΝΕΡ σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με 3 μετοχές, τις ΑΤΤ, ΠΕΙΡ και ΙΝΤΚΑ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : οι δυο μετοχές με μεγάλες ανόδους άνω του +5%, οι ΒΥΤΕ και ΚΕΚΡ, που είναι μετοχές μάλλον χαμηλής εμπορευσιμότητας (με μέσους ελάχιστους ημερήσιους τζίρους γύρω στα 15.000 ευρώ) σήμερα σημειώνουν μεγάλες ανόδους +5,50% και +9,50% αντίστοιχα αλλά είναι απομακρυσμένες από στηρίξεις/αντιστάσεις, η ΒΥΤΕ είναι υπεραγορασμένη και η ΚΕΚΡ είναι ταυτόχρονα υπεραγορασμένη και υπερπωλημένη, οπότε δεν τις θεωρούμε σαν μετοχές της ημέρας.

Στον αντίποδα βρίσκονται οι ΑΤΤ -30% κλειδωμένη και ΠΕΙΡ -9%, μετοχές με άκρως αμφισβητούμενα και ασαφή θεμελιακά στοιχεία, οπότε δικαιολογούνται και οι τρελές διακυμάνσεις τους.

Σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρης αντίστασης δίνει σήμερα ο ΟΤΕ, με αξιοπρεπή άνοδο +1,60% αλλά μέτριο όγκο 350.000 τεμαχίων μέχρις στιγμής. Καμία δεν δίνει αντίστροφα σήματα πωλήσεων.

Πλησιάζουν τους αγοραστικούς τους στροφείς οι, ΕΥΡΩΒ με στροφέα στα 0,8 ευρώ, ΚΡΙ 7,77, ΛΑΜΔΑ 7,6 και ΕΛΠΕ με στροφέα στα 5,6 ευρώ.

Κινδυνεύει από καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης η προβληματικής εταιρίας ΙΝΛΟΤ με πωλητικό στροφέα στα 0,162 ευρώ.

Νέα υψηλά πετυχαίνουν σήμερα οι, ΣΕΝΕΡ, ΒΙΟ, ΛΑΜΔΑ, ΒΥΤΕ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους.

Η συνεδρίαση δεν έχει σήμερα όγκους και ο μοναδικές με κάπως αυξημένους είναι η ΒΥΤΕ (συσσωρεύσεις) και ΙΝΤΚΑ (διανομές στα ψηλά).

ΕΥΧΕΣ : ο κ Δημόπουλος σας εύχεται καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα. Ραντεβού την άλλη Τετάρτη.

 

Επανακυκλοφόρησε, ανανεωμένο και εκσυγχρονισμένο, το ελληνικό best seller βιβλίο Τεχνικής Ανάλυσης του Δημήτρη Δημόπουλου, "Τεχνική Ανάλυση - Ένα Πρακτικό Εγχειρίδιο". Προς το παρόν, είναι διαθέσιμο μόνο σε ηλεκτρονική έκδοση. Δείτε εδώ.

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text