Αρχική | ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ | Διαβάσαμε | Διαβάσαμε - Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Διαβάσαμε - Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Διαβάσαμε - Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Τα πρωτογενή πλεονάσματα που προβλέπει για τα επόμενα χρόνια το Υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης 2021-2024 που έστειλε στις Βρυξέλλες το Υπουργείο Οικονομικών, εκτός από τις προβλέψεις για την ανάκαμψη της οικονομίας με προβλέψεις για ανάπτυξη 3,6% του ΑΕΠ για φέτος, 6,2% του ΑΕΠ το 2023 και 4,1% και 4,4% του ΑΕΠ αντιστοίχως για το 2023 και 2024, περιγράφει και το δημοσιονομικό πλαίσιο που θα κινηθεί η χώρα τα επόμενα χρόνια. (εδώ)

 

Ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές εντυπωσιακής ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας δίνουν τις τελευταίες ημέρες οι μεγαλύτεροι οίκοι αξιολόγησης στον κόσμο. Είναι η πρώτη φορά εδώ και πάρα πολλά χρόνια που καταγράφεται ομοβροντία θετικών εκθέσεων από όλους ανεξαιρέτως τους οίκους αξιολόγησης. Δεν είναι τυχαίο ότι το Χρηματιστήριο της Αθήνας σημείωσε κέρδη άνω του 5% τον Απρίλιο, ενώ υπερκαλύφθηκαν κατά πολύ αυξήσεις κεφαλαίου και εκδόσεις ομολόγων, τραπεζών και επιχειρήσεων. Διαβάστε εδώ.

 

Αποεπενδύει από την αγορά των ΗΠΑ η ΤΕΡΝΑ μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στελέχη της εταιρίας, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης με τους επενδυτές, μια πλήρης αποχώρηση από τις ΗΠΑ αναμένεται να προκαλέσει λογιστική ζημία της τάξεως των 95 εκατ. ευρώ, ενώ σε επίπεδο λειτουργικών κερδών αναμένονται απώλειες της τάξεως των 50-60 εκατ. ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, η καθαρή κερδοφορία της εισηγμένης δεν προβλέπεται να επηρεαστεί αρνητικά με δεδομένο ότι η εταιρία θα εξοικονομήσει και σημαντικά ποσά από τη διαγραφή των δανείων ύψους 450 εκατ. ευρώ που συνοδεύουν τα εν λόγω αιολικά πάρκα. (εδώ)

 

Στην αναδιοργάνωση της εταιρίας και την ανάπτυξη συνεργειών με τα υπόλοιπα μέλη της United Group στη ΝΑ Ευρώπη στοχεύει η νέα διοίκηση της Forthnet για το 2021. Έχοντας κλείσει το 2020 με 869 χιλιάδες συνδρομές λιανικής, εξυπηρετώντας 653 χιλιάδες μοναδικούς πελάτες, 550 χιλιάδες συνδρομητές broadband και 463 χιλιάδες συνδρομητές Pay-TV λιανικής και χονδρικής σε Ελλάδα και Κύπρο, οι συνδυαστικές υπηρεσίες θα συνεχίσουν να είναι ο βασικός άξονας ανάπτυξης του ομίλου. Σύμφωνα με τη διοίκηση της Forthnet στόχος είναι η "προσέλκυση πελατών μεγαλύτερης αξίας, ακολουθώντας στρατηγική με έμφαση στην αξία των υπηρεσιών παρά στη μειωμένη ή επιθετική τιμή”. (εδώ)

 

Επιδόσεις και Αποτελέσματα Χρήσης 2020 ανακοίνωσε η Flexopack. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 96,953 εκατ. ευρώ, έναντι 89,277 εκατ. ευρώ και ο εταιρικός σε 82,317 εκατ. ευρώ, έναντι 77,260 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας ποσοστιαία αύξηση κατά 8,60% και 6,55% αντίστοιχα. (εδώ)

 

Σε αναβάθμιση της προοπτικής της ΔΕΗ από σταθερή σε θετική προχώρησε η Standard & Poor's. Τα θετικά αποτελέσματα της ΔΕΗ για το 2020, συμβαδίζουν με τις προσδοκίες τους και υπογραμμίζουν την στροφή της εταιρίας προς την πράσινη παραγωγή και την πελατοκεντρική πολιτική, σε συνδυασμό με την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στον ελληνικό ενεργειακό τομέα. (εδώ)

 

Τα οικονομικά αποτελέσματα του 2020 ανακοίνωσε η Forthnet. Ανακοίνωσε αύξηση του EBITDA 2020 στα 55,6 εκατ. Ευρώ, σε σχέση με 37,1 εκατ. Ευρώ το 2019. Τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν θετικά από έκτακτα κέρδη € 25,3 εκατ. που προέκυψαν από συμφωνίες ρύθμισης υποχρεώσεων προηγουμένων περιόδων της θυγατρικής εταιρίας Forthnet Media A.E. (εδώ)

 

Η ΕΕ ανακοίνωσε μέσα στον Μάρτιο ότι σχεδιάζει να υπερδιπλασιάσει την παραγωγή μικροτσίπ στα μπλοκ των 27 ανεβάζοντάς την στο 20% της παγκόσμιας παραγωγής έως το 2030. Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε μετά από διακοπή της προσφοράς μικροτσίπ στην αρχή της χρονιάς, ιδίως για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, τον βασικότερο βιομηχανικό κλάδο της Ευρώπης. Σύμφωνα με την εταιρία αναλύσεων αγοράς IHS Markit οι ελλείψεις οδήγησαν στην παραγωγή ενός εκατομμυρίου λιγότερων αυτοκινήτων -που αντιστοιχεί στο 5% της παγκόσμιας παραγωγής- κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. (εδώ)

 

Μείωση του ΑΕΠ της ευρωζώνης κατά 0,6% το Α' τρίμηνο του 2021 όπως ανακοίνωσε η Eurostat. Η εξέλιξη αυτή, θέτει την περιοχή της ζώνης του ευρώ σε μία δεύτερη τεχνητή ύφεση, μέσα σε 12 μήνες, μετά τη μείωση του ΑΕΠ κατά 0,7% στο τελευταίο τρίμηνο του 2020. Οικονομολόγοι οι οποίοι είχαν λάβει μέρος σε δημοσκόπηση του Reuters, ανέμεναν συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,8% στο τρίμηνο και ετήσιο ποσοστό μείωσης 2%. Δείτε το δελτίο τύπου εδώ.

 

Επιταχύνθηκε ο εταιρικός δανεισμός τον Μάρτιο σύμφωνα με την ΕΚΤ. Τα νέα επιχειρηματικά δάνεια των τραπεζών της Ευρωζώνης αυξήθηκαν από 12 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο στα 50 δισ. ευρώ, το υψηλότερο επίπεδο δανεισμού από τον Απρίλιο του 2020. Ωστόσο, ο ρυθμός αύξησης του εταιρικού δανεισμού επιβραδύνθηκε στο 5,3% σε ετήσια βάση από 7% τον Απρίλιο του 2020. (εδώ)

 

Στο 8,1% διαμορφώθηκε η ανεργία στην ευρωζώνη τον Μάρτιο στην Ευρωζώνη. Η ανεργία διαμορφώθηκε στο 8,2% τον Φεβρουάριο (αναθεωρημένη τιμή) και στο 7,1% τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τη Eurostat. Δείτε το δελτίο τύπου εδώ.

 

Οι Αμερικανοί στηρίζουν τα οικονομικά μέτρα που προτείνει ο Μπάιντεν, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρίας Ipsos για το πρακτορείο Reuters. Η δημοσκόπηση αυτή δείχνει επίσης ότι οι Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι είναι διχασμένοι όσον αφορά την πολιτική της «διάχυσης του πλούτου από τα πάνω προς τα κάτω». Συνολικά παντως, το 735 εκ των 1000 ερωτηθέντων απάντησε ότι εγκρίνει το οικονομικό πρόγραμμα του προέδρου Τζο Μπάιντεν. (εδώ)

 

Μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις και τριπλασιασμό των κερδών της ανακοίνωσε η Amazon για το πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς η εταιρία έχει ευνοηθεί σημαντικά από τα lockdowns σε όλες τις δραστηριότητές της. Ο κύκλος εργασιών της για το τρίμηνο που έληξε στα τέλη Μαρτίου αυξήθηκε από τα 75 δισ. δολάρια στα 108,5 δισ. δολάρια, ενώ τα κέρδη αυξήθηκαν από τα 2,5 δισ. δολάρια στα 8,1 δισ. δολάρια. (εδώ)

 

Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για κλάδους που έχουν μετασχηματιστεί χάρη στην τεχνολογία επιδεικνύουν οι επενδυτές, σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα επενδυτικού κλίματος της UBS. άσει της έρευνας, το 70% των επενδυτών θεωρεί τον τεχνολογικό μετασχηματισμό την κορυφαία κατηγορία επενδύσεων τους επόμενους έξι μήνες, καθώς το 64% πιστεύει ότι οι μετοχές είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος διαφοροποίησης των χαρτοφυλακίων κατά την περίοδο ανάκαμψης και το 63% εκφράζει την άποψη ότι οι βιώσιμες επενδύσεις αποτελούν μια πολλά υποσχόμενη ευκαιρία. (εδώ)


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text