Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Πώς είδαν οι χρηματιστηριακές τα αποτελέσματα της Mytilineos

Πώς είδαν οι χρηματιστηριακές τα αποτελέσματα της Mytilineos

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Θετικά χαρακτηρίζονται από την αγορά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο η Mytilineos, με πολλές χρηματιστηριακές να στέκονται στα πλεονεκτήματα του διαφοροποιημένου μοντέλου λειτουργίας.

Σημειώνεται ότι τις ασθενείς επιδόσεις του τομέα ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, αντιστάθμισε η άνοδος του τομέα της μεταλλουργίας και των έργων βιώσιμης ανάπτυξης.

Η εκτίμηση των περισσότερων αναλυτών είναι ότι το περιβάλλον της αγοράς ηλεκτρισμού θα βελτιωθεί ενισχύοντας τις προοπτικές για το επόμενο διάστημα.

Πιο αναλυτικά σε ό,τι αφορά τα σχόλια των χρηματιστηριακών, η  NBG Securities επαναβεβαιώνει τη σύσταση Outperform και θέτει τιμή στόχο στα 19,8 ευρώ, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής χαμηλότερου εταιρικού φόρου, της αναμενόμενης ανάκαμψης των τιμών του αλουμινίου, της προβλεπόμενης βελτίωσης στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και την επιτάχυνση της υλοποίησης έργων αποθήκευσης ενέργειας και ΑΠΕ.

Σε ό,τι αφορά στα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν για το πρώτο τρίμηνο η μειωμένη συνεισφορά του τομέα Ηλεκτρισμού Φυσικού Αερίου ΑΠΕ και Αποθήκευσης, αντισταθμίστηκε από την αυξημένη επίδοση του τομέα Μεταλλουργίας και των Βιώσιμων Λύσεων, αναφέρει η έκθεση.

Η Pantelakis Securities χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα αντίστοιχα των προσδοκιών και διατηρεί σύσταση Overweight. Όπως σημειώνει τα μεγέθη του πρώτου τριμήνου βρίσκονται σε τροχιά επίτευξης των εκτιμήσεων για το σύνολο του έτους.

Ο τομέας της μεταλλουργίας βρίσκεται στη θέση του οδηγού αυτή τη χρονιά, σημειώνει η χρηματιστηριακή, με τον τομέα του Ηλεκτρισμού και του Φυσικού αερίου να αναμένεται να αναλάβει τα σκήπτρα το 2022. Η τιμή στόχος της χρηματιστηριακής είναι στα 17,4 ευρώ.

Ικανοποιητικές χαρακτηρίζει τις επιδόσεις του πρώτου τριμήνου η Alpha Finance, που κινήθηκαν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Με δεδομένες τις συνθήκες που επικρατούν, εκτιμούμε ότι τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου αναδεικνύουν τα οφέλη του καθετοποιημένου μοντέλου και της διαφοροποίησης των συντελεστών της κερδοφορίας, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Ανθεκτικά χαρακτηρίζει η Euroxx τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, τα οποία κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα με τις προβλέψεις. Και η Euroxx επισημαίνει τα οφέλη από τη διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων και το έντονα συνεργατικό επιχειρηματικό μοντέλο.

Για φέτος η χρηματιστηριακή αναμένει ο τομέας της μεταλλουργίας να μπει σε θέση οδηγού για την επίτευξη της κερδοφορίας του ομίλου, εξαιτίας της αύξησης των τιμών του αλουμινίου και της αλουμίνας λόγω της αυξημένης ζήτησης.

Η Wood αναφέρει ότι τα αποτελέσματα δεν περιείχαν μεγάλες εκπλήξεις, ενώ η Beta χαρακτηρίζει τις επιδόσεις ισχυρές, εν μέσω της ανάκαμψης της μεταλλουργίας και του τομέα των έργων βιώσιμης ανάπτυξης.

Στέρεη αρχή για το έτος χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα η Optima, παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις στο περιβάλλον της αγοράς.

Τέλος η Piraeus διατηρεί τις εκτιμήσεις της για την πορεία της μετοχής και την τιμή στόχο στα 19,5 ευρώ αναμένοντας σταδιακή βελτίωση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και επιτάχυνση της εκτέλεσης των έργων του τομέα RSD και SES.

 

Πηγή: capital.gr

Χ. Φλουδόπουλος

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text